Суспільство

Соколи ЧВАУЛ святкують 65-річчя (Фото)

Цими днями випускники славного Чернігівського вищого авіаційного училища льотчиків святкують 65 років від дня заснування.

Перший випуск училища відбувся в далекому 1954 році.

За час свого існування велика плеяда хлопчиків стала на крила. На свято до альма-матер також завітав командувач Повітряних сил України генерал-лейтенант Дроздов Сергій Семенович. У своєму виступі він сказав, що училище завжди стояло на передових позиціях у підготовці пілотів.

Найбільша кількість майбутніх космонавтів була підготовлена в стінах училища. Найбільше Героїв вийшло з нашого училища. Мужність, героїзм, відданість Вітчизні, сумлінне виконання службових обов’язків – ось характерні риси випускників Чернігівського училища.

Доказом цього є присвоєння 12 випускникам звання Героя Радянського Союзу, а п’ятьом із них – двічі. Це Андріан Ніколаєв, Петро Клімук, Леонід Кізим, Юрій Романенко, Леонід Попов. Звання Героя України отримали два випускники – Леонід Каденюк та Олександр Галуненко.

Особливої поваги заслуговують випускники училища, які сьогодні несуть бойове чергування та виконують бойове завдання із захисту повітряних рубежів України.  Після закінчення святкової частини випускники всіх років пройшли строєм перед гостями свята.

Треба було бачити очі цих дорослих і поважних людей, сповнених повагою до свого рідного училища та його наставників. Що ж, шановні, як кажуть, чистого вам неба. Зі святом вас, соколята!

Фото та текст Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button