Суспільство

Спалене село: на Чернігівщині вшанували жертв трагедії

Сьогодні минають гіркі роковини пам’яті і болю від дня, коли горів Сулак. Є в історії цього невеликого мальовничого села така сторінка, що ятрить серце, хоч скільки б років минуло. Надто для жителів різних поколінь, у роду яких зазнали непоправних втрат від злодіянь фашистів. Тому щороку 23 березня біля пам’ятного знака загиблим односельцям тут збираються, аби згадати, аби вкотре наголосити, якою страшною, безкомпромісною є війна, які нелюдські методи використовували для утвердження своїх позицій вороги та їхні поплічники.

Викарбувані імена, застиглі від пронизливого не весняного вітру та колючого снігу квіти, сповнені суму слова гостей, присутніх місцевих жителів на цьому мітингу-реквіємі, присвяченому 78-й річниці спалення села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корюківська трагедія: масове вбивство з партизанами в «глядацькій залі»

Найголовніше для всіх нас – пам’ятати, аби не повторитися в таких моторошних прикладах історії, – наголосила у своєму зверненні до присутніх заступник міського голови Вікторія Вершняк.

До присутніх земляків звернувся також староста Володьководівицького старостату Олександр Гаврилко.

Заупокійну літію за безневинно убієнними та спаленими живцем земляками провів настоятель Свято-Миколаївського храму о. Олександр.

Після завершення заходу відбулася поминальна трапеза з дотриманням санітарних обмежень.

 Пресслужба Носівської міської ради

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button