Суспільство

Спеки у вересні не буде, сильні заморозки прийдуть наприкінці листопада

Що стосується опадів, то синоптики заспокоюють – дощитиме буде в межах норм, властивих першому місяцю осені, – у вересні випаде приблизно 35-70 мм.

ПО-НАРОДНОМУ. «Вересень цього року буде прохолодним”, – погоджується з офіційним прогнозом народний синоптик Леонід Горбань.

За його словами, в перший тиждень місяця середньодобова температура в Україні складе 18-19 градусів тепла, а вдень повітря прогріється лише до +22. Але вже 7 вересня похолодає – середньодобова температура впаде на чотири градуси – до +15, а вдень термометри опустяться до 18 градусів тепла.

Так буде три дні – до 9 вересня, після чого похолодання лише посилиться – до 8-9 градусів тепла вночі і 12-14 вдень. Лише в середині вересня на кілька днів в країну прийде бабине літо – буде сухо і сонячно, а вдень термометри покажуть 19-21 градус тепла.

Але з 17 вересня «спека» закінчиться, і до кінця місяця температура піде на спад – до 17-18 тепла. Що стосується опадів, то народний прогноз обіцяє сухий початок осені.

«Дощі в країні буде з 8 по 13 вересня і в кінці місяця – в 26-29 числах», – передрікає Леонід Горбань.

ОНЛАЙН. З народним прогнозом солідарні і погодні сайти – спеки в вересні не буде, а середньомісячна температура у всіх областях не підніметься вище +22 градусів. На заході середня денна температура складе +20, а нічна +12.

Трохи тепліше буде в центральних регіонах країни – в середньому +19 вдень і +12 вночі. У північних і східних областях повітря прогріється до +18 вдень і +11 вночі. А найтепліше традиційно буде на півдні – в середньому близько +22 градусів вдень, а вночі +15.

При цьому, згідно з онлайн-прогнозами, початок вересня буде сухим, а після 15 числа почнуться затяжні дощі у всіх областях, які триватимуть від трьох до десяти днів.

СЕРЕДИНА ОСЕНІ. За розрахунками народного синоптика, жовтень буде холоднішим, ніж вересень. Перші два жовтневі тижні майже кожен день буде йти дощ. В цей час термометри покажуть середньодобову температуру 12-14 градусів тепла, а денну – 15-17.

Шостого жовтня похолодає – середньодобова температура опуститься приблизно до +9, а денна – до +12 градусів. В середині місяця українцям доведеться дістати теплий одяг – за словами Горбаня, 15 жовтня очікуються перші заморозки. З огляду на, що середня температура за добу опуститься до +5, вночі стовпчики термометрів цілком можуть впасти нижче нуля.

Правда, так холодно буде всього пару днів – вже до 20-их числах жовтня повітря вдень прогріється до 14-15 градусів тепла. Така погода триватиме до кінця місяця, а в останні дні жовтня вдарять нічні морози – до трьох градусів нижче нуля. Тоді ж очікуються дощі, які, на думку народного синоптика, можуть перейти в мокрий сніг.

БЛИЖЧЕ ДО ЗИМИ. А ось листопад в Україні буде відносно теплим.

«За моїми розрахунками, в листопаді температура буде частіше плюсова, ніж морозна», – стверджує народний синоптик.

Правда, за його прогнозами, періоди заморозків в останній місяць осені все ж будуть – швидше за все, в кінці листопада. Крім того, в перших числах місяця йтимуть проливні дощі майже в усіх регіонах країни. Але до грудня в Україні буде сухо.

Джерело: Сегодня

Ще статті по темі

Back to top button