Суспільство

Спектакль і солодощі: для дітлахів прикордонного села влаштували свято

Нещодавно в одне з прикордонних сіл Городнянської громади завітали незвичні гості – обласний молодіжний театр. Для жителів прикордоння влаштували справжній спектакль у виконанні професійних акторів.

Ініціатива належить самим акторам театру, благодійним фондам та жителькам громади Юлії Коржавіної та Анни Щербакової з аніматорською програмою для дітей.

Психологічне напруження, в якому живуть жителі прикордоння при ризиках регулярних обстрілів, зовні нібито спало. Проте, ховаючись усередину особистості, стан хронічної тривоги може призвести до серйозних розладів в організмі.

Особливо чутливими до хронічного стресу є діти. Тому активісти благодійного фонду «Синій птах» вирішили додати нових і яскравих вражень у життя прикордонних селян. На їхню ініціативу одразу відгукнулись актори молодіжного театру й привезли на сцену сільського клубу нестаріючу класику – п’єсу «Зачарована Десна» за Олександром Довженком.

Про це повідомляє Городнянська міськрада.

Свою власну програму для дітей привезли Юлія Коржавіна й Анна Щербакова, які створили веселий та гамірний каламбур на кілька годин. Разом із аніматорами діти танцювали і співали, причому «Червону калину» виконали з репетицією наживо для дорослих глядачів. Також вони досхочу погралися у руханки, ігри на уважність та кмітливість й мали змогу просто побешкетувати.

Окремою програмою для дітей стала «каністерапія» – терапевтичне спілкування дітей із вихованими службовими собаками. Фахівці кажуть, що таке спілкування добре відновлює позитивне сприйняття світу у дітей. Три службові собаки показали свої вміння дітям і дорослим, а потім ще довго приймали дотики та пестощі дітвори.

Благодійний фонд «Іскра добра» долучився до дійства, надавши дітям досхочу цукерок і печива, які кулінарно підсумували свято. Варто додати, що в клубі прикордонного села зібралось більше п’ятидесяти дітей, кожен з них отримав свою порцію радощів та задоволення. А головне – і дорослі, і малі мали нечасту змогу отримати нові позитивні враження.

Ще статті по темі

Back to top button