Суспільство

Спершу має бути відповідальна поведінка влади з дотримання карантину, а вже потім – вимоги до громадян, — депутат облради

*Актуально

Щодня в Україні виявляють дедалі більше хворих на коронавірус, і влада втрачає контроль над ситуацією з поширенням COVID-19. Щоразу більше областей мусять посилити карантинні заходи, щоб не перевантажити медичну систему. Водночас уряд планує посилити адміністративну відповідальність за недотримання маскового режиму в приміщеннях і громадському транспорті.

Як зазначив депутат Чернігівської обласної ради від «Нашого краю» Петро Головач, маски, зважаючи на їхню вартість і необхідну частоту зміни раз на кілька годин, недоступні для багатьох громадян, а придбати їх на вході до громадських місць досі неможливо.

«Разом з тим, упродовж карантину влада сама демонструє нехтування звичайними санітарними правилами, дотримання яких сама ж вимагає від громадян. Прояви зневаги до громадської безпеки можна побачити на численних засіданнях і зустрічах урядовців. Результатом стали масові порушення безпеки і серед звичайних громадян», — прокоментував Петро Головач.

На його думку, виникла ситуація, коли влада не знає, що з цим робити, шукаючи на четвертому місяці національного карантину адекватну комунікацію з громадянами. «Високопосадовці мали б першими вдягнути маски та останніми їх зняти. Але для цього їм треба почати поважати кожного українця, а не тільки себе.

«Наш край» вважає, що для початку треба запровадити жорсткі покарання для посадовців за порушення карантинного режиму. Тоді, можливо, й не доведеться їх запроваджувати для пересічних українців», — зазначив депутат Чернігівської облради від «Нашого краю».

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button