Суспільство

Спеціальний авіаційний загін Оперативно-рятувальної служби Цивільного захисту відсвяткував 20-ту річницю (Фото)

22 лютого на Чернігівщині відбулися урочистості з нагоди 20-ї річниці від дня створення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України. В рамках заходу відбулося вручення сертифікатів на житло особовому складу САЗ, демонстрація можливостей вертольотів Airbus Н-225 “Super Puma” та ЄС-145 “Єврокоптер”, зокрема робота на висінні вертольоту Н-225, зліт та виконання гірки з подальшим набором висоти, а також десантування 2-х парашутистів з прапорами України та ДСНС з вертольоту ЄС-145 “Єврокоптер”.

Присутній на заході Перший заступник Міністра МВС Сергій Яровий подякував за збереження колективу, людей, техніки:

“Дякуючи вам ми бачимо, що Загін працює і ефективно виконує завдання за призначенням”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Ніжина прибув французький вертоліт

У свою чергу, Голова Служби Микола Чечоткін підкреслив, що авіація ДСНС – це могутня зброя у боротьбі з надзвичайними ситуаціями, яка також здатна виконувати завдання будь-якої складності. Починаючи від перевезення вантажів, гуманітарної допомоги і закінчуючи гасінням пожеж з повітря, пошуком людей у горах чи лісах та аеромедичною евакуацією.

“Не лише в Україні, а й за її межами авіаційні рятувальники неодноразово залучалися до ліквідації надзвичайних ситуацій. Географія виконання завдань льотним складом САЗ за кордоном досить широка — Білорусь, Грузія, Ізраїль, Чорногорія, Греція, Лівія, Туреччина, Азербайджан, тощо. За 20 років вами виконано близько 25 тисяч вильотів”, — зауважив Микола Чечоткін.

У рамках урочистостей також особовий склад Спеціального авіаційного загону ДСНС України отримав державні та відомчі нагороди від Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Ще статті по темі

Back to top button