Суспільство

Спільними зусиллями відстояли Менський район

*Актуально

У Чернігівській області створять п’ять районів.

Як повідомила депутатка Чернігівської обласної ради від «Нашого краю», директорка регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад Ірина Грозенко, таке рішення схвалено на засіданні комітету Верховної Ради України, де повторно розглядали питання формування районів півночі Чернігівщини.

Свої пропозиції на статус районного центру намагалися відстояти представники громад Мени, Корюківки і Новгород-Сіверського. У результаті схвалено рішення, що запропонований до створення Північний район буде розділений на два – з центрами в Мені та Новгороді-Сіверському.

«Спільними зусиллями вдалося відстояти Менський район. Водночас остаточне рішення щодо районів та їхніх меж ухвалюватимуть під час засідання Верховної Ради України», – зазначила Ірина Грозенко. Н

а підтримку цієї ініціативи в громаді було зібрано понад 11 тис. підписів. Ірина Грозенко наголосила, що створення Менського району свого часу відстоювали народний депутат України Валерій Давиденко та Чернігівське регіональне відділення Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад. Рішення профільного парламентського комітету базується на цих зверненнях. Серед аргументів на користь Мени є те, що там сконцентровано найбільшу кількість реформованих правоохоронних органів й органів виконавчої влади. Крім того, одним із важливих пріоритетів міста слід назвати автомобільне та залізничне сполучення. До Мени зручно доїхати з Корюківки, Сосниці, Коропа, Сновська й інших населених пунктів. Також створення Менського району на Чернігівщині активно підтримували представники Менської районної організації політичної партії «Наш край».

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України затвердив порядок адміністративно-територіального устрою субрегіонального рівня і подав до Верховної Ради України проєкт постанови, згідно з яким у Чернігівській області створили чотири райони: Прилуцький (із центром у м. Прилуки), Ніжинський (центр – Ніжин), Північний (центр – Новгород-Сіверський) і Чернігівський (центр – Чернігів). Чернігівська обласна організація «Нашого краю» відстоювала створення на території області 5-6 районів. У травні фракція «Наш край» у Чернігівській обласній раді ініціювала звернення до центральних органів влади щодо збільшення районів у регіоні, однак цього звернення депутати інших фракцій не підтримали.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button