Суспільство

Спостерігачі ОБСЄ зустрічаються із представниками політичних партій

*Актуально

Представники Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва у Європі ОБСЄ/БДІПЛ відвідали Чернігівський осередок політичної партії «Наш край» та зустрілися із головою виконкому обласної партійної організації Юрієм Музикою.

Довготермінові спостерігачі за президентськими виборами в Україні Шеррі Мерфі та Нільс Ерік Нільсен цікавилися проходженням передвиборчої кампанії і залученням до неї різних політичних сил.

Юрій Музика наголосив, що «Наш край», за рішенням з’їзду політичної партії, участі у передвиборчій кампанії не бере. «Однак ми висунули свої вимоги до кандидатів на посаду глави держави і прийняли відповідне звернення. Сподіваємося, що наші пропозиції будуть враховані», — розповів він.

Водночас, Юрій Музика зауважив, що неучасть «Нашого краю» у президентській гонці не зупиняє опонентів від звинувачень у різних порушеннях виборчого законодавства. «Ми не є суб’єктами виборчого процесу і виборче законодавство не порушуємо», — підсумував керівник виконкому обласної організації ПП «Наш край».

Довідка: Місія ОБСЄ/БДІПЛ зі спостереження за президентськими виборами 31 березня в Україні відкрилася на початку лютого у Києві. Там працюватимуть 17 експертів.  Місія проведе оцінку президентських виборів щодо відповідності до зобов’язань перед ОБСЄ та інших міжнародних зобов’язань і стандартів демократичних виборів, а також національного законодавства. Спостерігачі будуть стежити за реєстрацією кандидатів, проведенням передвиборчої агітації, роботою виборчих комісій і відповідних органів влади, законодавством, пов’язаним із виборами, та його імплементацією, медіа-середовищем та вирішенням суперечок, пов’язаних із проведенням виборів.

         Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

 

Ще статті по темі

Back to top button