Суспільство

Стало відомо чи будуть безкоштовні дрова для північних громад Чернігівщини

Минулого тижня Уряд підтримав ініціативу Мінреінтеграції щодо забезпечення мешканців, які проживають у громадах, прилеглих до зон проведення бойових дій, безкоштовною паливною деревиною.

Практичні питання реалізації проєкту обговорили сьогодні представники областей-учасниць під час селекторної наради, яку провела Віцепрем’єр-міністерка Ірина Верещук.

Від Чернігівщини участь у нараді взяв перший заступник начальника ОВА Костянтин Мегем.

Так, наразі Кабмін видав розпорядження про перерозподіл коштів і схвалив відповідні розрахунки для Чернігівської, а також Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської та Херсонської областей. Розподіл субвенції планується здійснювати пропорційно, відповідно до наданих обласними військовими адміністраціями пропозицій. Зокрема, враховано попередню потребу для Чернігівської області. Регіону планується виділити понад 27 мільйонів гривень. Загальні ж видатки передбачені в обсязі 562,5 млн грн.

Зазначимо, що на Чернігівщині скористатися такою допомогою на період опалювального сезону наразі зможуть жителі чотирьох територіальних громад — Сновської, Новгород-Сіверської, Семенівської та Городнянської. Пріоритет першочергово надаватиметься соціально вразливим категоріям населення (нині триває процес погодження порядку розподілу паливної деревини!). Перелік домогосподарств формуватиметься безпосередньо у самій територіальній громаді.

Тож мешканцям згаданих громад, після офіційного повідомлення про початок реалізації програми, потрібно буде звернутись з відповідними заявами до органів місцевого самоврядування для можливості отримання вказаної допомоги.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій

з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Ще статті по темі

Back to top button