Статисти порахували, скільки з’їдає за рік пересічний чернігівець
За розрахунками Державної служби статистики України, в середньому в 2019 р. пересічний чернігівець спожив 53 кг м’яса і м’ясних продуктів, 211 кг молока та молочних продуктів, 294 яйця, 116 кг хлібних продуктів, 165 кг картоплі, 176 кг овочів і баштанних, 53 кг плодів, ягід і винограду, по 13 кг олії, риби та рибних продуктів, 40 кг цукру. Більше, ніж у середньому в Україні, одним жителем області спожито риби та рибних продуктів, яєць, молока та молочних продуктів, овочів і баштанних, олії, хлібних продуктів, картоплі, цукру (на 2–37%).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поради: як обрати якісні продукти
Упродовж останніх трьох років зросло споживання чернігівцями м’яса та м’ясних продуктів, яєць, риби та рибних продуктів, овочів і баштанних, плодів, ягід та винограду, цукру та олії. Менше мешканці області почали вживати молока та молочних продуктів, картоплі, споживання хлібних продуктів лишилося на рівні попереднього року.
За рівнем споживання цукру Чернігівщина займає перше місце в Україні, хлібних продуктів – друге, яєць та олії – п’яте, овочів та баштанних – сьоме, молока та молочних продуктів, картоплі – дев’яте, м’яса та м’ясних продуктів – 11-те, риби та рибних продуктів – 12-те, плодів та ягід – 18-те.
Калорійність середньодобового раціону жителя Чернігівщини найбільша серед регіонів і у 2019 р. становила 3049 ккал при середньому по Україні 2691 ккал.
Головне управління статистики у Чернігівській області
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv