Суспільство

Страхова компанія, пов’язана з колишнім мером Чернігова, вирішила піти з ринку

Національний банк України надав дозвіл ПрАТ «Страхова компанія Грандвіс» на вихід з ринку шляхом виконання страхового портфеля та погодив план виходу з ринку.

Про це повідомила пресслужба НБУ.

Зазначається, що таке рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 14 серпня 2024 року.

Як повідомляють в НБУ, 9 серпня акціонери вирішили закрити страхову компанію.

Після завершення процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля ПрАТ «Страхова компанія Грандвіс» зобов’язане звернутися до регулятора із заявою про анулювання ліцензії на здійснення страхової діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стала відома назва фонду, що займався продажем авто, ввезених під виглядом гуманітарної допомоги

Як зауважують в НБУ, відповідно до поданої ПрАТ «Страхова компанія Грандвіс» звітності за перше півріччя 2024 року страховий портфель компанії формувався за рахунок платежів за договорами КАСКО – 86%, страхування відповідальності – 8%, страхування здоров’я – 4%.

Обсяг страхових премій компанії в зазначеному періоді становив 1 242 тис. грн, сформовані страхові резерви – 574 тис. грн.

Страховик сплатив страхові відшкодування в обсязі 179 тис. грн. Частка компанії за страховими преміями на страховому ринку становить 0,01%

За даними youcontrol, ПрАТ «Страхова компанія Грандвіс” зареєстрована у 1995 році у Чернігові, а його кінцевим бенефіціарам є Ірина Атрошенко (колишня дружина ексмера Чернігова Владислава Атрошенка). Вона отримала бізнес після розлучення. 

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Дело.юа

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button