Суспільство

Стратегія реформування лісової галузі може призвести до занепаду сфери

*Актуально

Представники політичної партії «Наш край» на Чернігівщині не підтримують Стратегію сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства до 2022 року. Про це повідомила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник.

За її словами, концепція Стратегії повинна визначати не тільки напрями розвитку лісового господарства, але й розвиток сільських територій у лісових областях, де без лісу не має ані інфраструктури, ані роботи, та дати орієнтири на розвиток малого і середнього бізнесу на селі.

Крім того, як зауважила Ольга Чередник, Стратегія повинна передбачити відповідну Програму відтворення лісів в Україні яка, до речі, прийнята в багатьох країнах. Тільки в Поліссі більше 500 тис. га самозаліснених сільськогосподарських паїв, які треба узаконити. Також залишаються неврегульованими питання полезахисних смуг, що їх вирубують на паливо.

Активісти партії через представників у парламенті звернулися до уряду з пропозиціями невідкладно скасувати рішення щодо схвалення «Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період до 2022 року» або внести зміни до цієї Стратегії на основі проекту, що був розроблений фахівцями лісової галузі, міжнародними експертами та підтримувався профспілкою працівників лісового господарства України. Серед основних вимог – відмова від ідеї створення єдиного лісогосподарського підприємства (компанії), що може призвести до ліквідації наявних лісогосподарських підприємств галузі та заборони приватизації державних лісогосподарських  підприємств або передачі їх у концесію.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button