Суспільство

Фейсбукове ноу-хау: акаунт під ключ

Нова функція з’явилася в соціальній мережі Facebook. Її користувачі зможуть отримувати доступ до своїх облікових записів за допомогою фізичного накопичувача, що виконує роль електронного ключа.

Про це йдеться в заяві компанії.

Як вказав фахівець із захисту інформації в компанії Facebook Бред Хілл, користувач тепер може «зареєструвати фізичний ключ безпеки до облікового запису». При вході в соцмережу людина вставляє накопичувач у USB-роз’єм, підтвердивши таким чином, що вона є власником облікового запису.

У заяві наголошується, що використання цієї функції, окрім захисту облікового запису, має і низку інших переваг: користувачеві не доводиться пам’ятати код безпеки і самостійно вводити його, а отже, його не можуть дізнатися обманним шляхом шахраї. Електронний ключ може застосовуватися і для активації інших акаунтів, зокрема в сервісах Google або Dropbox.

Як зазначається в заяві, нова функція працює поки що не з усіма браузерами та мобільними пристроями, тому представники Facebook радять використовувати її у поєднанні з будь-яким іншим методом для гарантування безпеки облікового запису.

Довідка. Facebook – одна з провідних соціальних мереж у світі. Вона була заснована 4 лютого 2004 року Марком Цукербергом і трьома його однокурсниками в період навчання в Гарвардському університеті. Щомісячна аудиторія соцмережі перевищує 1,71 мільярда користувачів у всьому світі.

Джерело: «ТОнеТО»

Ще статті по темі

Back to top button