Суспільство

Реабілітаційному центру для військових потрібні ігри та знаряддя для інтелектуального дозвілля

Люди, які побували на війні, дивляться на світ іншими очима. І часто повернення до звичного життя відбувається болісно, адже потрібна допомога фахівців, тобто реабілітація.

Відсьогодні побільшало на один центр реабілітації для наших військових – такий з’явився під Черніговом. За словами волонтера Олександра Ясенчука, він матиме змогу приймати до 30 військових, тут їм надаватимуть потрібну фахову допомогу.

«Мої родичі, які після війни перебували на реабілітації, кажуть, що вона дійсно потрібна. Бо важливо побути в такому середовищі, серед своїх побратимів, а не думати, куди себе подіти, чим зайнятися», – у коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Олександр Ясенчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За тиждень росіяни обстріляли 14 населених пунктів

Оскільки реабілітаційний центр тільки починає свою роботу, потрібна допомога небайдужих людей – насамперед усім потрібним для інтелектуального дозвілля воїнів, аби їхній вільний час був цікавим і корисним.

«Нас просили надати допомоги цьому центру різними настільними інтелектуальними іграми, наприклад, це шахи, шашки. Ще спортивний інвентар, знаряддя для риболовлі – вудочки, а також кілька мангалів, що ми нині і збираємо. Колега Наталія Орлова доєдналася, обіцяє назбирати книжок. Адже прагнемо, щоб у військових був інтелектуальний відпочинок. Я вважаю, що це правильно», – розказує Олександр Ясенчук.

До речі, пан Олександр – людина в Чернігові відома, то хто має змогу та бажання допомогти, може звертатися до нього. Але також не варто забувати, що все треба робити з розумом і не пропонувати старий, уже нікому не потрібний мотлох, який шкода викинути на смітник.

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button