ВійнаСуспільство

У російському полоні: жителька Сновська шукає свого чоловіка

Повномасштабне вороже вторгнення розділило життя українців на «до» і «після». І багато хто з нас нині розуміє, що, попри якісь особисті негаразди чи економічні труднощі, жив цілком щасливим життям. Це історія і про Галину Петліц зі Сновська.

Від 26 березня вона нічого не знає про свого 44-річного чоловіка Євгена. Тож кожен новий день після цієї дати – це суцільне сподівання на звістки про коханого або його повернення з російського полону. 

«Євген разом ще із двома чоловіками були біля ворожого блокпосту між селами Стара Рудня і Петрівка Сновської громади, мали при собі біноклі. Мій чоловік вийшов на дорогу, був сильний вітер і він не почув, що їде КАМАЗ ворожий. Двох наших чоловіків схопили, а третій позаду був, то встиг сховатися. Тож він став свідком цієї події, бо інакше ми взагалі б нічого не знали, що трапилося», – у коментарі для ЧЕline розповідає Галина.

Так Євген потрапив у полон. А 14 липня Галині на телефон із невідомого номера прийшло голосове сповіщення.

«Прислали російською мовою, що живий, здоровий, перебуваю в полоні в Росії. Що, мовляв, усе нормально. Це його голос був. Також завдяки людям дізналася, в якій колонії його тримають. Більше після того про нього жодної інформації немає. До речі, в полоні він свій день народження зустрів», – розповідає жінка.

За її словами, складність ситуації полягає в тому, що про ситуацію Євгена всі знають, але не вносять у списки на обмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пітьмі: чернігівці розповіли, чим зайнятися, коли немає світла

«Він не військовий. А обмінюють тільки військових. Цивільних і так мають відпускати. Але ж ніхто не відпускає. Чекаю, але сама не знаю, чого: що, можливо, буде обмін усіх на усіх… Але ж знову-таки обміну цивільними не відбувається. Навіть не знаю, хто мені що допоможе. Але я вірю, що він живий і буду чекати, і двоє діток наших теж чекають», – бідкається Галина Петліц.

Жінка у відчаї, постійно плаче. Тож людям, які можуть підказати вихід із цієї ситуації або поділитися відомостями про Євгена Петліца, просимо зателефонувати пані Галині. Номер є в нашій редакції.

Також у полоні росіян досі перебувають староста села Нові Боровичі Сновської громади Анатолій Сірий та житель громади Олександр Кольцин, якого окупанти викрали разом із вищезгаданим Євгеном Петліцом.

Ще статті по темі

Back to top button