Суспільство

У Сновській громаді планують відновити Програму підтримки народжуваності

Із 1 січня 2022 року в Сновській громаді мала б стартувати Програма підтримки народжуваності.

Завдяки цій програмі родини Сновської громади, в яких у 2022 році народилися б дітки, мали б отримувати фінансову підтримку з бюджету в розмірі 3 000 гривень. Але клята війна сплутала всі плани, і цю програму, як і низку інших, було скасовано, тобто вони не діяли.

Нині ж кінець року – традиційна пора для прийняття бюджетів громад та ухвалення програм на наступний рік, 2023-й. Тож чи збираються відновлювати Програму підтримки народжуваності у Сновській громаді?

«Будемо виносити її на сесію. Програма актуальна. В нашій громаді на рік приблизно 100 дітей народжуються. Але цьогоріч не було грошей на реалізацію цієї програми. Як війна почалася, перестали виплачувати кошти, згорнули цю та інші програми. А нині діятимемо таким чином: на наступний рік спробуємо прийняти ті програми, які згорнули, зокрема програму з народжуваності. У разі перевиконання бюджету хочеться відновити багато програм, серед них і щодо підтримки спортивного товариства «Колос». Але навіть якщо в нас буде виконання бюджету, а не перевиконання, ми начебто повинні мати хороші показники на кінець року, то, звісно, будемо здійснювати виплати за програмою із народжуваності. Як будуть гроші, так і платитимемо. Програму підтримки народжуваності на 2023 рік прийматимемо на найближчій сесії», – пояснив Олександр Медведьов, сновський міський голова.

Згадану програму розробив депутат Сновської міської ради Павло Солодовник.

«Нині дуже складні часи для всіх. Сумна історія з роботою у багатьох людей. І тому підтримка родин із новонародженими – це благородна і вкрай потрібна справа. Навіть три тисячі гривень у нинішніх реаліях – непогана підтримка. Та й якщо відверто, для бюджету це посильно. Також буду пропонувати в межах цієї програми подвійні виплати для родин Захисників зі Сновської громади, в яких народжуватимуться дітки. Якби не захисники, не було б ні бюджетів, ні міських рад, ні України. Сподіваюся, всі це розуміють», – зазначає Павло Солодовник.

Ще статті по темі

Back to top button