Суспільство

Жителям прикордонних громад Чернігівщини наразі безкоштовних дров не видають

Нещодавно сільські жителі зраділи інформації від Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Повідомлялося, що на територіях, прилеглих до зон проведення бойових дій, влада має забезпечити мешканців безоплатною деревиною, щоб кожна сім’я мала можливість зігріти оселю протягом осінньо-зимового періоду.

Зазначалося, що витрати на закупівлю та доставку деревини обласним військовим адміністраціям компенсують шляхом перерозподілу субвенції з державного бюджету.

Відповідну ініціативу Мінреінтеграції підтримав уряд, видавши розпорядження про перерозподіл коштів і схваливши відповідні розрахунки.

На Чернігівщині ця ініціатива стосується не всіх, а лише п’ятьох громад – Семенівської, Городнянської, Новгород-Сіверської, Корюківської та Сновської.

Щоправда, поки жителі цих громад зраділи зарано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщину прийде бабине літо: синоптики прогнозують теплу погоду

«Наразі говорити про якесь виділення дров рано. Бо немає ще регламентованої процедури, вона тільки прописується.

Людям поки що нічого не треба робити, нікуди не треба йти. Треба стежити за офіційними джерелами інформації. Всі роз’яснення будуть», – у коментарі для ЧЕline зазначив Іван Ващенко, голова Корюківської районної військової адміністрації.

В обласній військовій адміністрації нам також підтвердили, що наразі конкретики з цього питання немає. Щойно з’явиться, всі неодмінно дізнаються.

Ще статті по темі

Back to top button