Суспільство

Студенти ЧНТУ перетворилися на криміналістичних експертів (Фото)

Студенти Чернігівського національного технологічного університету відвідали науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. Вони розпитали експертів про специфіку їхньої роботи та перевірили, які обов’язки покладають на спеціалістів експертної служби.

Студенти завітали й до самісінького серця експертно-дослідного центру – лабораторії, де досліджують волокнисті матеріали та інші речі. Спеціалісти приділили достатньо уваги та пояснили студентам, як проводять дослідження з допомогою оптичних мікроскопів великого збільшення.

У вибухотехнічній лабораторії для молоді провели профілактичну бесіду про правила поведінки в разі виявлення підозрілого або вибухонебезпечного пристрою, про запобігання анонімним повідомленням про загрозу вибуху та відповідальність за їх скоєння. Експерти продемонстрували студентам макети музею вибухонебезпечних предметів Центру.

Не менш цікавою для студентів стала розповідь судового експерта про трасологічні дослідження з демонстрацією колекції знарядь зламу, пристроїв для зламу замків (відмички різного типу). А на засвоєння матеріалу студенти склали пазли «встановлення цілого за частинами» та спробували відімкнути наручники звичайною канцелярською скріпкою. Завершувалась ознайомча екскурсія в секторі дактилоскопічних видів досліджень. Експерти розповіли студентам, який важливий метод вивчення відбитків пальців у розслідуванні кримінальних злочинів.

Ще статті по темі

Back to top button