Суспільство

Студентів-психологів Чернігівського педуніверситету переселяють із гуртожитку

Аудиторії психолого-педагогічного факультету Чернігівського Національного педагогічного університету, які до сьогодні розташовувались у гуртожитку по вул. Шевченка, повністю змінять свою адресу – відтепер заняття студентів-психологів проходитимуть у центральному корпусі університету на третьому поверсі, де замість фізико-математичного факультету розміститься психолого-педагогічний. Пов’язано це з економією ресурсів як грошових, так і енергетичних, пояснює телефоном ректор ЧНПУ Микола Носко.

«Раніше на психолого-педагогічному факультеті вчилися 1 200 студентів, зараз маємо 300. Утримувати окремий корпус факультету за понад 2 мільйони на рік нам дуже дорого, а тому студентів ми переводимо до центрального приміщення. На третьому поверсі в їх користуванні будуть усі аудиторії, а також працюватиме деканат. Я вас запевняю, що питання переміщення факультету має найменше хвилювати студентів і викладачів, ніхто не постраждає», – пояснює Микола Носко.

До того ж, як пояснює ректор університету, нинішнє приміщення психолого-педагогічного факультету із самого початку існувало як гуртожиток. Університет був змушений облаштувати тут навчальні аудиторії через велику кількість студентів. Нині є змога читати лекції в центральному корпусі. Звільнений від студентів гуртожиток переживатиме масштабні зміни.

«Нині за п’ятиповерхову будівлю відповідає Міністерство освіти і науки України, а наш університет є лише балансоутримувачем, – каже Микола Олексійович. – У нас є бажання зробити тут житло для наших викладачів. Але це складна і довготривала процедура, бо приміщення має пройти процедуру реструктуризації, ще й необхідно розробити архітектурний проект. Ми писатимемо листи до Міносвіти, аби вже протягом року завершити всі процедури. Я думаю, це буде прекрасний подарунок для працівників університету».

До речі, фізико-математичний факультет, який до цього був на третьому поверсі, в новому навчальному році зникне як такий, бо його об’єднують із хіміко-біологічним, і відтепер у педуніверситеті буде новий факультет – природничо-математичний.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

 

Ще статті по темі

Back to top button