Суспільство

Сучасні зразки озброєння та військової техніки представили в Чернігові (Фото)

У Чернігівській обласній раді триває науково-технічна конференція на тему «Створення та модернізація озброєння і військової техніки в сучасних умовах». Організацію заходу взяв на себе Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, що дислокується в Чернігові.

«Важливим етапом оснащення ЗСУ є ефективна система випробувальної діяльності, в основі якої – Державний науково-дослідний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки. Тільки за останні сім років установа провела понад 700 різноманітних випробувань ОВТ. За результатами випробувань прийнято на озброєння близько 225 зразків озброєння та військової техніки. Сподіваюся на плідну співпрацю між ЗСУ та підприємствами, установами та виробниками оборонно-промислового комплексу України», – зазначив заступник начальника Генерального штабу ЗСУ полковник Володимир Коваль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів: військові отримали видання від Інституту національної пам’яті й не тільки (Фото)

Традиційно участь у конференції беруть представники органів військового управління, наукових установ, які причетні до досліджень із розроблення озброєння та військової техніки і спеціалісти оборонно-промислового комплексу.

«Ми взяли за мету обговорення актуальних потреб ЗСУ та інших військових формувань у сучасному новітньому озброєнні, можливостей підприємств розробляти ці зразки, висвітлення актуальних проблемних питань та пошук шляхів їх вирішення. Серед основних розробок – це БПЛА, роботизовані комплекси, бойові частини керованих ракет, сучасна стрілецька зброя, системи зовнішніх траєкторних вимірювань. До речі, зразки снайперських гвинтівок, які сьогодні тут присутні, прийняті на озброєння в нашій установі», – розповів начальник науково-організаційного відділу Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки підполковник Анатолій Павленко.

Конференція триватиме два дні. Протягом цього часу учасники досконало ознайомляться з сучасними розробками й обговорять шляхи вирішення наявних проблемних питань.

Ігор Березинський,

спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button