Суспільство

Суд зобов’язав привести до ладу укриття у закладі освіти Козелецької громади

Чернігівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора про приведення захисної споруди цивільного захисту, розташованої при одному із навчальних закладів Козелецької селищної ради, у придатний для використання за цільовим призначенням стан – готовність до укриття учасників навчального процесу в умовах воєнного стану.

Зверненню прокурора до суду передувало вивчення питання дотримання вимог законодавства у сфері охорони дитинства та забезпечення належних умов для гарантування безпеки дітей під час їх перебування на навчанні.

Встановлено, що територіальним управлінням освіти, на балансі якого перебуває захисна споруда площею 418,8 м2 місткістю 140 осіб, упродовж тривалого часу (понад три роки) не забезпечено її відповідність вимогам законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки у разі застосування засобів масового ураження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти обстріляли два села на Чернігівщині: пошкоджено будівлю сільради

Наведені прокурором у позові доводи судом визнано обґрунтованими, а посилання відповідача на відсутність фінансування таким, що не звільняє від виконання імперативних норм законодавства, особливо у питаннях підтримання колективних засобів захисту, яким є захисні споруди та інші місця можливого перебування людей для збереження їх життя та здоров’я у разі військової агресії.

За втручання прокурора, порушення законодавства буде усунено, а інтереси держави та учасників навчального процесу поновлено.

Робота на даному напрямі триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button