Суспільство

Судмедексперти переїдуть до нових приміщень

Обласне бюро судово-медичної експертизи, що розміщується навпроти міського Парку культури та відпочинку за адресою вулиця Шевченка, 36, невдовзі може залишити старі обжиті місця. У зв’язку зі станом будівель бюро переселяють.

Розказує керівник управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА (саме в структурі цього управління знаходиться бюро) Петро Гармаш:

«Там будівлі не відповідають жодним стандартам і не витримують жодної критики. І тому в нас була проведена колегія управління охорони здоров’я і на ній було ухвалено рішення про те, що судово-медична експертиза буде розміщена за адресою Шевченка, 160 – на території «Чернігівського обласного центру радіаційного захисту та оздоровлення населення». Там буде і їхній лабораторний комплекс. Але перед цим ми там звільнимо приміщення – лабораторію імунологічну будемо переводити на територію обласної лікарні. Тобто в нас буде таке внутрішнє переміщення по спорудах».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуляти у парках і провітрювати приміщення: лікарі радять займатися профілактикою ГРВІ та ГРИПу

Петро Гармаш говорить, що спілкувався на тему переїзду зі співробітниками судмедекспертизи, спершу вони були налаштовані скептично, але, побачивши нові приміщення, колектив залишився задоволеним.

«Повернення назад судмедекспертизи не планується. «Нам не вистачить коштів, щоб там щось нове побудувати. Ці приміщення залишаються в системі охорони здоров’я, але їх нарізі ніяк не використовуватимуть», – зауважив Петро Гармаш.

Переїзд зараз на етапі затвердження рішення, можлива реорганізація орієнтовно відбудеться в першій половині 2019 року.

Ще статті по темі

Back to top button