Суспільство

Святковий старт: у Чернігові маршрутки поїдуть за новим графіком 14 січня

У Чернігові рух міських автобусів, згідно з новою маршрутною автобусною мережею, розпочнеться з 14 січня.

Зміни впроваджують саме у вихідні, щоб чернігівці змогли краще адаптуватися до них.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

Рішення щодо перенесення дати впровадження цих змін у русі з 10 січня, як було анонсовано раніше, на 14-те прийняте міською владою за пропозицією перевізників. Вона прозвучала 5 січня на засіданні робочої групи щодо затвердження договорів про організацію пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах.

У нараді взяли участь заступник міського голови Олександр Ломако, представники управління транспорту та зв’язку міської ради та перевізники, які стали переможцями конкурсу на обслуговування всіх міських автобусних маршрутів загального користування у місті Чернігові.

На цьому засіданні робоча група остаточно узгодила текст нових договорів про організацію перевезень, які мають підписуватись між управлінням транспорту та зв’язку міської ради в особі начальника управління Олександра Бєльського та директорами підприємств, які перемогли 23 грудня в конкурсі на обслуговування всіх міських автобусних маршрутів загального користування.

Згідно з рішенням виконкому, договори з переможцями конкурсу мають бути підписані до кінця сьогоднішнього дня.

Як вже повідомлялося раніше, за результатами проведеного конкурсу право протягом п’яти років перевозити пасажирів громадським автотранспортом на наявних маршрутах у Чернігові здобули 10 підприємств. Новими угодами передбачені більші вимоги до класу автобусів на маршруті, що матиме наслідком обов’язкове оновлення автотранспорту (перевізник або забезпечує це одразу, або укладає з містом інвестиційну угоду з графіком такого оновлення протягом 5 років).

За невиконання інвестиційних угод передбачене розірвання договорів. Також виписані більш жорсткі вимоги до дотримання графіків руху, що буде контролюватися завдяки обладнанню всіх автобусів засобами GPS-моніторингу.

За порушення графіків руху, а також за низку інших порушень у нових угодах передбачені штрафи. На майбутнє в нових угодах передбачене також встановлення в усіх міських пасажирських автобусах валідаторів – для запровадження в Чернігові автоматизованої системи безготівкової оплати за проїзд.

Ще статті по темі

Back to top button