Суспільство

Свято добра і подарунків: чернігівці розповіли, що Миколай поклав під подушку

Новорічно-різдвяні свята для українців традиційно найулюбленіші. Але цьогоріч зустрічаємо їх без відповідного настрою і взагалі – влаштовувати гуляння в нинішніх реаліях, коли на фронті щодня гинуть українські Захисники та Захисниці, недоречно.

Між тим, психологи наголошують, що зовсім позбавляти себе маленьких радощів не варто. Адже приємні моменти заряджають позитивом і надихають на майбутнє, що дуже і дуже потрібно, бо всім нам треба бути сильними. До таких маленьких радощів належать традиційні подарунки під подушку – «миколайчики». Тож чи знайшли щось вранці чернігівці під своїми подушками і чи приходив до них святий Миколай? 

Марина Коваленко

У нашу сім’ю до всіх приходив Миколай із подарунками. Синові приніс книжку повчальну, барабанні палички, бо він вчиться грати на барабанах, і цукерки; чоловікові на машину котика – того, що приліплюється на скло; а мені – підставку під піаніно.

Тетяна Глюк

Миколай сьогодні до мене не приходив. Переказав, що я вже доросла.

Владислав Пархоменко

Саме здаю кров як донор у Центрі переливання крові. Можливо, моя кров комусь врятує життя і я стану для когось Миколаєм. Адже святий Миколай завжди допомагав усім нужденним, хто цього потребував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа життя та воєнні виклики: сучасні реалії адвокатів Чернігівщини

Наталія Потапчук

Ні, не приходив, я вже доросла. Мені самій доводиться Миколая вітати і щось приносити.

Наталія Найдюк

Я синові кладу під подушку солодощі та подарунки щороку. Мене цьогоріч Миколай привітав подарунком на картку. Це зробив мій добрий товариш, була приємно здивована. Дякую йому за це.

Торік Миколай подарував телефон. Чоловік перерахував гроші, бо сам був у відрядженні. Тож телефон я сама вибирала, не під подушкою знайшла.

Також у нас традиція була: два роки збиралися з подругою і пекли з дітьми імбирне печиво. Це ніби були їхні подарунки, які вони самі й вирізали з тіста. Але цього року робили таке тільки з сином.

Надія Балінська

У часи мого дитинства Миколай не ходив по домівках. Ми більше з Дідом Морозом зустрічалися. Тож сказати нічого, на жаль.

Ганна Колесова

Це більше свято для діточок. А я піду каву собі зварю – сама собі Миколай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівці отримують подарунки: вулицями міста мандрує святий Миколай

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button