Суспільство

У Ніжині з’явилася літня сцена

Ніжин поповнюється обновками. Зокрема, у сквері Лисянського встановлено літню сцену. Відомо, що проєкт реалізується за грантової підтримки Програми DOBRE. Цей проєкт був обраний шляхом електронного голосування з-поміж 10 проєктних ідей, сформованих молоддю міста. І ось літня сцена в Ніжині вже встановлена.

«Люди, як зазвичай, кажуть різне. Як завжди, одним подобається, іншим – ні. Але в рамках стратегії розвитку міста, за підтримки проєкту DOBRE, з яким ми тісно співпрацюємо, ми намагаємося побудувати в місті кілька нових локацій. Оця літня сцена є однією з них. Також зараз у нас працює Миколаївський ярмарок, де встановлені ятки на вулиці Гоголівській за підтримки Програми DOBRE.

А новий літній майданчик дасть можливість проводити різні культурні, освітні заходи. Цей сквер має низку молодих насаджень. Ми взагалі плануємо робити там глядацьку залу за прикладом європейських країн, на трав’яних газонах. А артисти або ті, хто проводитиме той чи інший захід, будуть користуватися сучасною літньою сценою. Зараз завершуються роботи з облаштування, бо намагалися її встановити до Нового року, поки не було снігу. І нині також підходить до завершення облаштування цього літнього майданчика», – в коментарі для ЧЕline зазначила Ірина Грозенко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

271376156_607576730350788_2926913507593330908_n

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У селі на Чернігівщині вже 25 років функціонує дитячий духовий оркестр

Новий простір за призначенням використовуватимуть уже навесні. Будуть проводити відкриті кінопокази, фестивалі вуличної музики, вистави молодіжного театру та різних творчих об’єднань молоді.

Загальний бюджет проєкту – 340 тисяч гривень, співфінансування з міського бюджету – 52 тисячі гривень.

Фото – «Ніжин інвестиційний»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button