Суспільство

Свято ліхтариків влаштували в Ніжині

У рамках Року німецької мови в Україні в 2017-2018 н.р. Управління освіти Ніжинської міської ради Чернігівської області разом із Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя провели спільний захід.

10 листопада, напередодні європейського Дня святого Мартина, учні 5-6-х класів Ніжинської гімназії № 3, Ніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 7, Ніжинського навчально-виховного комплексу № 16 «Престиж» пройшли святковою ходою алеями та вуличками рідного міста. Кожен учень тримав у руках виготовлений власноруч ліхтарик.

На сходах Гоголівського корпусу університету учасників ходи чекали ведучі та головні герої свята, які розповіли дітям історію про те, як святий Мартин поділився своїм плащем із жебраком.

Учні заспівали традиційну німецьку пісню про ліхтарики, станцювали запальний флешмоб і прикрасили яскравими ліхтариками похмурі від погоди сходи університету. Члени журі визначили три найоригінальніші ліхтарики, а їхні володарі отримали символічні призи на згадку про свято. Учителям та учням кожного навчального закладу було вручено грамоти за активну участь у цій події.

Джерело: Нежатин

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button