Суспільство

Свято Весни на Менщині (Фото)

Мена вперше провела конкурс «Жінка року»

Уперше за сприяння районної ради та райдержадміністрації в Мені пройшов районний конкурс «Жінка року».

Його лауреатки – жінки-лікарі, вчителі, бізнесмени, працівниці органів місцевого самоврядування, держслужби, соціальної та культурної сфер, сільського господарства, спортсменки, волонтерки.

Протягом двох годин конкурсу глядачі вшановували учасниць, прекрасним винуватицям свята вручали пам’ятні  нагороди – грамоти, статуетки, квіти і, звісно, дарували музичні вітання у виконанні місцевих артистів.

У глядацькій залі знаходився і голова районної ради Олександр Мисник.  Він теж привітав жінок Менщини зі святом весни і краси.

«Наш край завжди славився жінками-трудівницями, які своєю працею роблять значний внесок в економічний і соціально-культурний розвиток району, — зазначив Олександр  Мисник. – Я бажаю усім вам не втрачати оптимізму, мати сили на гарні справи, бути коханими і щасливими».

Олександр Петрович виконав ще одну важливу місію. Диплом лауреата конкурсу «Жінка року» в номінації «Місцеве самоврядування» голова райради  вручив своїй колезі Катерині Фесюн, депутату Бірківської сільської ради.

«Я дуже пишаюся нагородою, яку мені вручив  Олександр Мисник. Це визнання моєї роботи і  мене як керівника сільської громади. Я люблю свою роботу понад усе», — зазначила Катерина Фесюн.

Разом із пані Катериною відзнаки конкурсу «Жінка року» отримали ще десять представниць прекрасної статі. До речі, лауреаток обирали шляхом таємного голосування в колективах, де вони працюють.

Символічне вітання з нагоди свята перед початком концерту отримали всі жінки, які були присутні в залі, – додому кожна пішла з квіткою.

У Макошиному – золоті жінки

У селищі Макошиному на честь жінок у Будинку культури організували концерт із запальними танцями та душевними піснями.

Цьогоріч вітання макошинським жінкам адресували керівники району – голова райдержадміністрації Валерій Щукін і голова районної ради Олександр Мисник. Олександр Петрович зокрема побажав жінкам мирного неба, міцного здоров’я, весни в душі, тепла та затишку в оселі, щастя та гармонії.

Але яке ж свято без подарунків? І тут варто зазначити, що на Менщині з 2016 року діє районна програма культурно-мистецьких заходів і забезпечення розвитку творчих колективів. Чимало з них добре знані серед шанувальників мистецтва. Олександр Мисник вручив грошовий сертифікат цирковому колективу «Юність», що є традиційним учасником усіх концертів і фестивалів, які проходять у районі.

«Нещодавно в Мені проходив благодійний фестиваль «Золотий Фенікс». Я дізнався, що учасники колективу «Юність» поїхали додому засмучені, бо не отримали жодної відзнаки, тоді як менські артисти грошові сертифікати отримали від мера. Але в нас не має дітей міста чи села, діти Менщини – всі наші», — зазначив Олександр Мисник.

Сертифікат від голови райради отримали «зірочки» колективу «Юність» під керівництвом заслуженого  працівника культури України Вероніки Бур.

У Синявці «наспівали» на ноутбук

У Синявці солістки сільського жіночого ансамблю «Горлиця»  «наспівали» на цінний подарунок для сільської лікарської амбулаторії.

Під час вітального слова голова районної ради Олександр Мисник покликав на сцену виконувача обов’язків завідувача місцевої амбулаторії Валентину Курлову і вручив їй ноутбук – саме про такий подарунок вже давно мріяли працівниці медичного закладу.

Свято з присмаком війни в Бірківці

У селі Бірківка проживають дев’ятеро військовослужбовців, які воювали на сході країни. Двоє хлопців ще до цього часу перебувають на передовій. Їхній героїчний подвиг згадували під час святкування 8 Березня, адже в залі сільського будинку культури були їхні дружини, мами і бабусі.

Цілий оберемок троянд для бірківських жінок привезли голова районної ради Олександр Мисник та голова РДА Валерій Щукін. В урочистій обстановці кожній мамі, дружині та бабусі, які чекають або вже дочекалися з війни своїх хлопців, вручили квітку.

Скромне, але душевне свято в Осьмаках

В Осьмаках концерт для жінок організувала завідувач сільського будинку культури Надія Курницька. З нагоди жіночого свята Надія Петрівна об’єднала і школярів, і місцевих вокалістів.

Зі святом 8 Березня прекрасну половину громади Осьмаків привітав голова районної ради  Олександр Мисник. Співочому колективу він подарував квіти, а усім присутнім жінкам побажав якщо й плакати, то лише від щастя.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button