Суспільство

«Таємний» Санта привітає з Різдвяними святами діток з особливими потребами

Приємний сюрприз для дітей із особливими потребами вирішили влаштувати на Сновщині. Ініціатива належить Ользі Довбиш із «Майстри Сновщини» та Дмитру Шакалу, одному з координаторів проєкту «Крок уперед». До доброї справи під назвою «Таємний Санта» долучилися небайдужі люди.

«Ставили коробки в магазинах, куди містяни за бажанням клали солодощі, канцтовари, іграшки чи ще щось для наших діток. Або нам приносили все це, щоб ми передали дітям. Подарунки збираємо до 16 грудня, а з 18 грудня почнемо їх розвозити», – розповів співорганізатор акції Дмитро Шакал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ой, хто, хто Миколая любить: уся правда про бороданя чудотворця

Таку акцію на Сновщині влаштовують уперше.

3 грудня був Міжнародний день інвалідів, але через карантин не можна влаштовувати жодних заходів і збиратися гуртом. Та попри це, вирішили не залишати дітей без уваги і привітати з різдвяними святами.

«Оскільки нині карантин, влаштовувати якихось розважальних чи святкових програм не можемо. Просто проїдемося за адресами, які в нас є, усно привітаємо діток і вручимо подаруночки до свята», – зауважив Дмитро.

Загалом планують відвідати якомога більше діток з особливими потребами. Хочуть, щоб не тільки зі Сновська, а й із сіл громади.

Дмитро Шакал захопився цією справою не випадково, адже сам має інвалідність.

«Більше як 16 років маю групу, тож знаю, як живуть такі люди. І сам схотів допомагати такій категорії людей, у яких у чомусь є потреба. Зокрема в рамках проєкту «Крок уперед» допомогли вже людям із інвалідністю. Ліками, інвалідним візком, грошима на лікування, продуктовими наборами», – розповів він.

Із 2017 року Дмитро є волонтером всеукраїнської місії «Служіння незрячим».

Із липня 2020 року Дмитро та його найкращий друг Олександр керують проєктом «Крок вперед».

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button