Суспільство

Температурний рекорд: до кінця тижня пануватиме незимова погода

Синоптик Наталія Діденко прогнозує, що останній тиждень 2017 року буде теплим і калюжним. Адже з початку тижня і до неділі, 31 грудня, максимальна температура повітря в Україні становитиме +2+8 градусів, на півдні – до +10+12 градусів. А в Чернігівській, Харківській, Сумській, Полтавській та Луганській областях – 0+4 градуси.

«Переважатиме суха погода, але 29-30 грудня у більшості областей пройдуть дощі, місцями з мокрим снігом.

На дорогах, узбіччях та тротуарах, якщо щось до кінця тижня залишиться, окрім калюж, – місцями острівці льоду, ожеледиця. 28-29 грудня періодичне посилення вітру», – йдеться у прогнозі.

Синоптик розповіла і про те, чого чекати в новорічну ніч.

«У ніч на 1 січня 2018 року температура повітря в Україні очікується від 2 градусів тепла до 2 градусів морозу, вдень 1 січня передбачається 0+5 градусів. Опадів істотних – навряд, лише у Рівненській, Житомирській, Чернігівській областях та у північних районах Київської області можливий невеликий дощ із мокрим снігом», – написала Наталія Діденко.

До речі, вона також повідомила, що сьогодні, 26 грудня, у Києві спостерігалася найтепліша ніч із 1881 року. Стовпчик термометру не опустився нижче +3,1°С, що на 0,3°С вище попереднього історичного значення температури для цієї дати, яке зареєстроване позаторік.

Рекордно високою сьогодні вночі була температура і в Чернігові: до +4, а вдень стовпчики термометра фіксували незвичні для грудня +8.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button