Суспільство

Тепловики Чернігівщини очікують величезні збитки за сезон

Усі будинки у Чернігові підключені до теплопостачання. Якщо на початку опалювального сезону були скарги на наявність повітря у батареях, тепер, виключно, на мешканців власного будинку, які регулюють подачу тепла на лічильнику без урахування температурного режиму у своїх сусідів, – таку інформацію надали у Call-центрі Чернігівської міської ради. Як відомо саме там акумулюються усі скарги  від чернігівців і передаються для усунення  відповідальним організаціям. В унісон з Call-центром на оперативній нараді у  міського голови говорили і керівники теплогенеруючих підприємств  Чернігова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше 2 тисяч абонентів на Чернігівщині залишаються без газу

При цьому в новий опалювальний сезон чернігівські теплогенеруючі компанії увійшли зі старими та новими проблемами. Так вартість газу зросла, а тарифи не змінились. Як результат, в Облтеплокомуненерго очікують 160 мільйонів збитків за сезон. І це далеко не всі неприємності. 25 мільйонів пені , яку нарахували   чернігівському підприємству  за прострочені раніше платежі, хочуть списати з рахунків компанії на старті нового опалювального сезону.

Як відомо котельні  ” Облтеплокомуненерго”  працюють на голубому паливі і його вартість встановлює держава. І саме  газ  є основною складовою тарифу на опалення  у цій компанії. У той же час, базовою сировиною для  Чернігівської ТЕЦ має бути вугілля. Але і тут ситуація досить тривожна, бо запаси сировини на ТЕЦ значно нижчі ніж у попередні роки – наголошує Владислав Атрошенко.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: ТРА «Новий Чернігів»

Ще статті по темі

Back to top button