Суспільство

Прикордонники відзначили професійне свято (Фото)

Із 2018 року, відповідно до указу Президента України, День прикордонника України відзначається 30 квітня.

Напередодні відзначення в Україні Дня прикордонника в 105-му прикордонному загоні, що вже 27-й рік дислокується в Чернігові, пройшли урочистості з нагоди професійного свята. З огляду на ті події, що відбуваються в південно-східних регіонах держави, напружену обстановку на українсько-російській ділянці державного кордону, прикордонникам особливо було не до свята, але відзначити кращих було просто важливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники затримали підозрюваного у скоєнні тяжкого злочину

Тож зранку на території загону лунала музика. До управління прикордонного загону викликали найкращих, найдостойніших прикордонників.

Привітати охоронців державного кордону прибули почесні гості – голова Чернігівської обласної ради Олександр Мисник, голова Чернігівської обласної державної адміністрації Станіслав Вдовенко, начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами Чернігівської міської ради Андрій Ткач, керівники Оперативного командування «Північ» Збройних сил України та багато інших.

Під час привітань найкращим військовослужбовцям прикордонного загону вручено відзнаки від голови Державної прикордонної служби України, начальника Північного регіонального управління, Чернігівської обласної ради, Чернігівської обласної державної адміністрації, Чернігівського міського голови тощо.

Але найкращим подарунком для прикордонників стали подаровані обласною державною адміністрацією два генератори автономного живлення.

Уже завтра вони направляться на державний кордон і будуть використовуватися у відділах прикордонної служби для забезпечення безперебійного енергопостачання у випадках надзвичайних ситуацій.

Для гостей прикордонники влаштували показові виступи мобільної прикордонної застави «Чернігів» із затримання порушників державного кордону, організували виступи кінологів, виставку сучасних зразків озброєння та техніки, а наостанок пригостили смачною кашею.

Помічник начальника прикордонного загону

— начальник прес-служби підполковник О. Дудко

Ще статті по темі

Back to top button