ІнфраструктураПолітикаСуспільство

Термінальні війни тривають. Бізнес чи здоров’я чернігівців?

Громада не відступає – чиновників ганяє. 31 березня від самого ранку чернігівці оточили будівлю міської ради, аби змусити депутатів стати на захист простих людей. Озброївшись плакатами із гаслами «Атрошенко! На твоїй совісті здоров’я наших дітей», «Заробляють одиниці – страждають тисячі», «Митний термінал в місті – геноцид чернігівців», присутні активно обговорювали проблеми міста.

Звернення до влади цілком зрозуміле:

Громада обурена спробами монополістів-олігархів продавити через міськраду рішення про збереження терміналу під вікнами житлових будинків.

Громада проти того, що сотні фур отруюють життєвий простір, створюючи справжнє пекло для дітей і старих людей.

Громада – за справедливий і збалансований соціально-економічний розвиток міста. Однак не за рахунок інфраструктури Чернігова та здоров’я городян.

Громада попереджає бізнес-ділків про свою рішучість і сили йти до кінця.

Нагадаємо, що цього дня на сесії міської ради депутати мали розглянути питання щодо подовження оренди для митного терміналу по вулиці Жабинського. Містяни обурені. Кажуть, немає совісті в депутатів, які збираються підтримувати це рішення. Чернігівці впевнені, що фури, доїжджаючи до митного комплексу, загазовують мікрорайон і наражають мешканців на екологічну небезпеку.

Житель Чернігова — «…если у наших руководителей нет совести, конечно, пусть остается. Если их дети отдыхают и живут на Канарах или в Турции сидят, наши дети дышат в парке этой гадостью…»

Розбиті вантажівками дороги, постійний шум двигунів, вихлопні гази, якими дихають чернігівці, – влада таких аргументів не чує. Головне – пролобіювати інтереси тих, у чиєму житті й так усе гаразд. Так вважають мешканці. Чернігівцям набридло жити в таких умовах. Люди хочуть, щоб їх нарешті почули та зрозуміли.

Житель Чернігова — «..останавливается фура в самом дворе, зимой и летом, холодильники их гудят под окнами…»

Житель Чернігова — «…сделали бы там детскую площадку вместо терминала. А дорога какая у нас на Жабинского? У них денег хватает – пусть переносят. Людей бы пожалели хоть раз. Все для себя, для себя. Свои карманы только набивают….»

Спілкуються зі своїми виборцями не всі депутати. Мабуть, ще не знають, як їм треба буде голосувати. Що скажуть покровителі? Депутат Микола Миргородський перейнявся проблемою людей, пообіцяв не голосувати, однак сказати про це публічно не захотів. А от секретар міської ради Віктор Бистров запевнив, що все буде добре.

Віктор Бистров, секретар Чернігівської міської ради«…сьогодні рішення щодо поновлення договору оренди прийняте не буде. Тому що на першому місці – люди, їхнє здоров’я і безпека, а на другому – бізнес. Але ми підтримуємо бізнес і чекаємо пропозицій…» 

Питання перенесення терміналу за межі міста громада Чернігова педалюватиме й надалі. Проголосувавши за відповідну резолюцію, містяни перейшли до сесійної зали.

Народні обранці, пройшовши повз учасників мітингу, повсідалися у свої крісла. Сьогодні їм доведеться плідно попрацювати – розглядатимуть понад три десятки питань. А тим часом, не зважаючи на прохолодну і дощову погоду, люди продовжували пікетувати міську раду, сподіваючись на здоровий глузд і людяність чернігівської еліти.

Нагадаємо, що на сьогодні проти функціонування ТОВ «Термінал-Центр» у межах міста підписалися вже понад 400 містян.

Далі буде…

Ще статті по темі

Back to top button