Суспільство

Тернистий шлях до школи: аварійні міжбудинкові проїзди (Фото)

Розбитий вщент асфальт, величезні ями – такий нині вигляд має прибудинкова територія та міжбудинкові проїзди по вулиці Толстого.

Минулої осені амбітно почали ремонтувати асфальт неподалік житлових багатоповерхівок, встановлювали нові бордюри. Мешканці раділи, що нарешті ходити міжбудинковими вуличками буде безпечно.

Так, новий асфальт з’явився на вулиці Толстого, неподалік Троїцького кафедрального собору. Нині там збираються дітлахи на велосипедах і роликах.

«Раніше нам доводилося шукати хоч клаптик нормального асфальту, де можна було б покататися на роликах, – розповідає місцева мешканка Юлія Харченко. – А зараз із донькою виходимо просто під під’їзд – тут ідеальний асфальт».

Та на цьому ремонтні роботи закінчилися. Хоч навесні тут анонсували їх продовження. Батьки школярів 24-го ЗНЗ нарікають, що дорога до школи для малечі просто небезпечна. Неодноразово дорогою до школи діти падали і травмувалися.

«Ми вже неодноразово писали колективне звернення із підписами майже всіх мешканців нашого мікрорайону про те, аби нам поремонтували прибудинкову територію. А головне – дорогу до школи, – продовжує Юлія Харченко. – На навчання діти ходять двома шляхами й обидва в такому жахливому стані. Ми зверталися до Владислава Атрошенка, ще коли він був кандидатом на посаду міського голови. Тоді він нарікав на попередню владу й обіцяв усе змінити, щойно добереться до посади. І ось минув рік, а ями на дорогах, як були, так і залишилися».

Мешканці розчарувалися та не втратили сили, щоби знову звертатися до чиновників. Нині жителі вулиці Толстого збирають підписи для чергового звернення. Ми вирішили з’ясувати, чи планують ремонтувати прибудинкову територію на цій вулиці.

Головний комунальник міста Ярослав Куц телефоном повідомляє, що цього року для ремонту прибудинкової території виділили двадцять мільйонів гривень. Він повідомив, що на освоєння перших десяти мільйонів депутатською комісією затверджено навіть перелік вулиць. Однак роботи на вулиці Толстого завершувати не збираються. Бо цієї вулиці немає в переліку.

«Поремонтувати всі вулиці ми не зможемо, бо в нас не вистачить на це коштів, – повідомив начальник управління ЖКГ Ярослав Куц. – Я завжди говорив, що ЖКГ фінансується лише на 3 % від потреби. А щоб вулиця потрапила до переліку, потрібні або заява мешканців, або депутатське звернення».

Ярослав Куц повідомив, що уже розпочалися роботи на вулиці Козацькій, Рокосовського, Всіхсвятській та біля будинків ЖБК. Однак керівник управління ЖКГ міської ради запевнив, що підрядника ще не визначили. Мовляв, підготовчі роботи ведуть силами житлово-комунального господарства. Скоро повинні провести конкурс на визначення підрядника.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button