Суспільство

Тканини для спецодягу: захист та комфорт

Для пошиття спецодягу потрібні особливі тканини – стійкі до зношування, комфортні у використані, а головне – наділені спеціальними властивостями, що визначаються сферою використання. Ми розповімо, яка тканина для спецодягу сьогодні користується найбільшим попитом.

Із якої тканини шиють спецодяг?

Тільки сучасні та високоякісні тканини здатні відповідати всі вимогам і стандартам для пошиття спецодягу. За складом вони поділяються на:

  • натуральні – переважно, виготовлені зі 100 % бавовни;
  • штучні – з віскозного волокна;
  • синтетичні – на основі синтетичних полімерів (поліптер, акрил, поліефір тощо).

Натуральні тканини забезпечують найбільший рівень комфорту – добре пропускають повітря, вбирають надлишок вологи, не накопичують статичний заряд. Але у тканин зі 100% є декілька суттєвих недоліків – вони можуть деформуватися при пранні, швидко вицвітають на сонці, потребують досить трудомісткого догляду та ретельного прасування. 

Тканини, виготовленні з синтетики також надзвичайно популярні – завдяки простоті догляду та стійкості до зминання. А тканини на основі поліефіру або поліестеру майже не пропускають повітря та сильно електризуються. Отже, сьогодні надзвичайно поширеними стали тканини для спецодягу, в яких поєднуються переваги натуральних та синтетичних волокон. Їх відрізняє  високий рівень комфорту, тривалий термін використання, стійкість до зминання.

Додаткові характеристики тканин

Як обрати тканину для пошиття партії спецодягу? Одна з важливих характеристик, що використовують спеціалісти – поверхнева щільність тканини, що вимірюється у грамах на квадратний метр. Щільність визначається не лише видом волокон, але й типом переплетення ниток. Зазвичай, для спецодягу використовують тканини, щільність яких лежить у межах 190 — 280 г/м2. Ще один важливий елемент, притаманний тканинам для спецодягу – спеціальне просякнення, що дозволяє захистити від впливу найбільш небезпечних виробничих або природних факторів – впливу вологи, вогню, хімічних речовин. На жаль, універсального просякнення не існує, отже обирати тканини для спецодягу потрібно дуже ретельно, аби забезпечити робітнику максимум безпеки та комфорту. У каталозі  компанії STG ви знайдете величезну колекцію сучасних тканин для спецодягу, що відповідають найсуворішими вимогам різних галузей виробництва. 

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button