Суспільство

«Тойота» в Чернігові: репутація бренду – ніщо, свої інтереси – понад усе

Продовжуючи журналістське розслідування стосовно ПІІ «Тойота Україна» й офіційного дилера «Тойота» в м. Чернігові ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів», матеріали якого ми опублікували кілька тижнів тому, з нами зв’язалися наші колеги-журналісти з проєкту «Стопкор».

За їхніми словами, свого часу вони проводили власне журналістське розслідування стосовно тієї ж таки ПІІ «Тойота Україна» та потенційного кандидата, якого ПІІ «Тойота Україна» збиралася призначити офіційним дилером у м.Чернігів.

Як з’ясувалося в процесі розслідування, ПІІ «Тойота Україна» в особі Генерального менеджера з розвитку дилерської мережі та цінності бренду пані Людмили Ліхунової – а саме вона проводить відбір потенційних кандидатів на отримання статусу дилера – вже майже підписало дилерський договір із ТОВ «Магр-Авто», офіційним дилером брендів «Форд» і «Ніссан», той самий «Ніссан», у салоні якого зараз працює офіційний дилер «Тойота».

Як вдалося дізнатися, власник згаданого товариства був причетний до корупційного скандалу з державними закупівлями, стосовно нього правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження. Той факт, що іноземна компанія ПІІ «Тойота Україна», яка представляє всесвітньовідомий бренд «Тойота» з бездоганною репутацією, може мати партнерські відносини з компанією, власник якої підозрюється в корупції, видався дуже дивним, і журналісти «Стопкору» звернулися по коментарі до пані Ліхунової. Але, на жаль, жодних від неї коментарів ми не отримали, пані Ліхунова під час телефонної розмови послалася на карантин і зайнятість.

І повертаючись до заголовка нашої статті, тепер можемо впевнено сказати, що для пані Ліхунової репутація бренду «Тойота» не має вирішального значення під час вибору офіційного дилера, а ось чиїсь інші інтереси вивищуються над репутацією бренду.

Завдяки розслідуванню колег із проєкту «Стопкор» нам вдалося провести паралелі в підходах і методах вибору дилерів і виявити, що з часом вони не змінюються. Як ми зазначали в минулій статті, офіційним дилером «Тойота» в м. Чернігів є ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів», що розпочало свою діяльність у лютому 2023-го, згідно з інформацією, розміщеною на сайті ПІІ «Тойота Україна» – офіційного дистриб’ютора автомобілів «Тойота» в Україні та зовнішньої реклами в м. Чернігів від того ж таки ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів». Через шість місяців двері дилерського центру ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів» уже зачинені і персонал вітає клієнтів в автосалоні «Ніссан».

До речі, на фото – салони, що були у власності вже вищезгаданого ТОВ «Магр-Авто», а зараз у цих салонах провадить діяльність офіційний дилер «Тойота» – ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів».

У цій історії, як бачимо, багато пов’язаних і заплутаних між собою речей, наприклад, як ПІІ «Тойота Україна» вибрала партнером ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів» і яким чином приміщення автосалонів ТОВ «Магр-Авто» використовується ТОВ «Соллі-Плюс.Чернігів». От у всьому цьому ми хотіли б розібратись і поділитись із читачами. Тож чекайте на наступну статтю про розслідування.

*Імідж

Ще статті по темі

Back to top button