Суспільство

Топ-3 настільних ігор для компанії: цікаво разом

Батьки сучасних дітей, а особливо підлітків, часто жаліються на те, що весь свій вільний час доньки та сини проводять з гаджетами. Закинутий у кут м’яч, припадають порохом на полиці книжки, навіть друзі, і ті не заходять у гості, а спілкуються у соцмережах та в листуванні до якоїсь популярної комп’ютерної гри.

Вихід — зацікавити дітей ще чимось. Знайти гуртки та секції, впровадити звичку збиратися всією сім’єю на прогулянку в парк, ліс. А ще спробувати розкрити секрети світу настільних ігор та організувати систематичні ігрові вечори.

Топ-3 різноманітних та цікавих ігор для компанії

Щоб кожну наступну зустріч з друзями та іграми чекали з нетерпінням та обговорювали попередні збори, можна вибрати різноманітні настільні игри на сайті spok.ua чи на якомусь іншому ресурсі. Головне, розваги повинні бути цікавими та відповідними за віком.
Далі приблизний список популярних ігор за різними тематиками.

a62aaf7cc31490afb8fdb30ac0bd2734

Гра Мафія

Відноситься до категорії рольових, детективно-психологічних ігор. Гра починається після того, як ведучий роздасть всім учасникам картки з їх майбутньою роллю. Ніхто не повинен показувати картку сусідам та видавати себе емоціями, вигуками, жестами.

Варіантів гри Мафія навіть на сайті Спок дуже багато, тому ролі в залежності від тематики, спеціалізації можуть відрізнятися, але незмінними залишаються:
Мафіозі (Мафія) — який під час сну мирних жителів «вбиває» когось на свій розсуд, вказуючи на нього під спостереженням ведучого.
Шеріф (Комісар) — який намагається розшукати злодія та посадити у в’язницю.
Доктор (Лікар) — який може навмання вилікувати вбитого.
Мирні жителі (Чесні жителі) — які під час сну можуть стати жертвою, а під час денного пильнування намагаються вгадати вбивцю.

Періоди гри поділяються на «ніч», коли відбуваються чорні справи мафії, та «день», коли мешканці обговорюють ймовірного вбивцю та голосують навмання проти когось. При цьому в обговоренні беруть участь і мафіозі, щоб заплутати сліди.

Гра багатогранна та насичена подіями. Розвиває вміння аналізувати, робити висновки, спостерігати, працювати у команді, мати свій голос та мати хист до самозахисту у словесних баталіях.

Гра Дженга або Башта, Вежа

Відноситься до категорій ігор на уважність, зосередженість, сприяє розвитку спритності рук, окоміру.

Гра починається з розкладання плашок або блоків, яких у комплекті найчастіше є 54 штуки (існують варіанти гри з 48, 60 блоками). Плашки будуються у вежу, кожен ряд має 3 блоки, а кожен наступний викладається у перпендикулярному положенні до попередніх.

Сутність гри: витягнути будь-який блок, не порушивши при цьому саму вежу. Є варіації гри, коли треба витягнути блок за кольором чи за номером, що випадає на гральному кубику. Програє той, хто порушить вежу або, як варіант, той, у бік кого падає вежа.

a082905682d0163185d3fdb797e679f7

Гра Хто я?

Весела та захоплююча гра, яка розвиває уяву, фантазію, пам’ять.
Гравці отримують обруч, який вдягають на голову, та картку з зображенням, яке буде видне лише іншим гравцям. Картка закріплюється на обручі.

Завдання кожного: вгадати, що зображено на картці. Для цього слід задавати різні запитання суперникам, а ті можуть відповідати лише «так» чи «ні».

Гра може тривати, допоки не закінчаться картки у комплекті або не буде зупинена за бажанням гравців.

Спільне проведення часу за настільними іграми єднає друзів, допомагає розслабитися, відчути позитивні емоції. А найголовніше — це живе спілкування, а не листування у соцмережах та «залипання» на комп’ютерних розвагах.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button