Суспільство
Традиційна страва Чернігівщини увійшла до переліку нематеріальної спадщини
На Чернігівщині готують унікальну традиційну страву, яка має назву гартаначка.
Унікальне свого роду блюдо, яке поєднує у собі і першу і другу страви, бо готується одночасно і з пшона, і з картоплі та інших овочів та зелені з додаванням м’яса. І обов’язково у казані на вогнищі. Як вважають місцеві, особливо смакує, коли сім’я або друзі разом збираються та куштують.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині зберігся унікальний давній маєток (Фото)
Одна із версій назви – перегукується із словом «гурт», тобто це колективна страва.
До відома, каша гартаначка увійшла до переліку нематеріальної спадщини Чернігівщини.
Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv