Суспільство

Порушники Правил благоустрою караються гривнею

Співробітники «Муніципальної варти» Чернігова на гарячому затримали порушника Правил благоустрою міста та склали відносно нього протокол про адмінправопорушення. Чоловік клеїв оголошення у невстановленому місці. Коли адмінкомісія розгляне протокол, порушнику Правил доведеться заплатити штраф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Муніципальну варту» звинуватили в «публічному прочухані»

Заклеєні оголошеннями та рекламою паркани, стовпи, зупинки не прикрашають місто, завдають клопоту комунальникам і заборонені Правилами благоустрою. Зокрема п. 9.2.15. (Організовувати розміщення та розміщувати оголошення, інформаційно-агітаційні плакати, листівки, афіші на будинках, стовпах, парканах, деревах тощо (у спеціально не визначених для цього місцях). А також п. 9.2.30. (Робити написи, малюнки або подряпини, фарбувати або іншим чином пошкоджувати стіни будинків, споруд, огорожі, паркани, тротуари, шляхи, набережні, пам’ятники культурної та історичної спадщини, монументи, меморіальні комплекси та інші об’єкти й елементи благоустрою).

Відносно осіб, які порушили Правила благоустрою, складається протокол про адміністративне правопорушення за ст. 152 КУпАП (штраф).

На сьогодні працівники «Муніципальної варти» вже склали низку протоколів стосовно як розклеювачів оголошень, так і замовників та організаторів розклейки реклами в заборонених місцях.

Окрім складання протоколів, «Муніципальна варта» також вживає інших заходів для того, щоб замовники реклами не порушували Правил благоустрою, прибрали свої оголошення, розклеєні у невстановлених місцях, і надалі дотримувалися Правил благоустрою.

«Муніципальна варта» м. Чернігів

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button