Суспільство

Три заклади освіти Менщини стали призерами фестивалю відеороликів Chernihiv KOLO fest

Багато дітей були змушені полишити рідні домівки. Ті, що лишилися вдома, теж втратили звичні для свого віку речі: літній відпочинок, оздоровлення, цікаве дозвілля. Щоби хоч якось підтримати дітей психологічно і допомогти у цей період, відділ освіти Менської міської ради спільно з відділом економічного розвитку та інвестицій подали заявку на участь у проєкті організації літніх активностей і  Менська громада була відібрана серед інших громад Чернігівщини як учасник проєкту. Влітку вдалося влаштувати дозвілля для дітей у Чернігові та Ніжинській, Менській, Куликівській громадах області. Долучилася невелика група і в Прилуках.

У межах проєкту «Kolo Clubs» там організували літні клуби у 17 закладах освіти. Протягом липня-серпня їх відвідали більш як 7000  дітей віком від 6 до 16 років. Це стало реальністю завдяки співпраці ГО DOCCUFCA Finn Church Aid та ГО GoGlobal 

Для кінофестивалю «Chernihiv KOLO fest» діти підготували ролики. Всього на конкурс їх надійшло 19. Цьому передувала велика і напружена робота. Спершу команда майстер-тренерів провела онлайн навчання для більш ніж 500 педагогів області. Менська громада дуже швидко включилась у процес підготовки . Педагоги стали просунутішими в роботі з дітьми. Вони стали і режисерами, і монтажерами. Вчителі виконували практичні вправи, вивчали онлайн застосунки та нові методи роботи з дітьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Городнянська громада святкує свій День народження

І, нарешті,  31 серпня в онлайн-форматі проведено урочисту церемонію нагородження. Серед переможців і школи Менської громади.

«Як тільки дізнались про цей задум, відразу підготували заявку. Три найбільших школи громади потрапили в проєкт. Ця чудова ініціатива допомогла цікаво і корисно наповнити літнє дозвілля дітей, в т.ч. дітей-переселенців. Мета, яку ставили, була досягнута. Міськрада і надалі братиме участь у всіх проєктах, які допомагають покращувати життя громади» — зазначив секретар Менської міської ради Юрій Стальниченко.

Приз глядацьких симпатій отримав клуб «Непереможні» Менської гімназії Менської міської ради.

У номінації «Креативність»: клуб «LiDeМЕНА», ОЗЗСО І-ІІІ ступенів ім. Т.Г. Шевченка Менської міської ради.

Номінація «Непереможні»:  клуб «Борись&Co», Стольненський ЗЗСО Менської міської ради.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button