Суспільство

Трояндовий рай розквітнув поблизу Інституту сільськогосподарської мікробіології

«Трояндовий рай, аж подих перехоплює!», – такими враженнями в соцмережі ділилися чернігівці, які нещодавно прогулювалися поблизу Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН у Чернігові. Причому позитивні й  захоплені відгуки від побаченого непоодинокі. Тому журналісти ЧЕline вирішили дізнатися  про квітучу красу більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Городні з’явилася арт-бочка, з якої «витікають» квіти

В інституті розповіли, що пишаються не тільки квітучими насадженнями, а й своєю будівлею, колишньою садибою поміщика Глібова.

Дійсно, інститут розташовується у місцині з гарними краєвидами і ландшафтами. До речі, затишно і красиво довкола закладу було не завжди. Бо тривалий час сама будівля, до речі історична пам’ятка, стояла без ремонту і мала не дуже привабливий вигляд. Навіть ґанок зруйнований був.

На щастя, силами інституту близько 10 років тому зробили ремонт і ґанок красивий та монументальний відбудували. Ошатно і в середині приміщення. Нині, наскільки можливо, інститут намагається підтримувати будівлю.

«У нашому Інституті мікробіології працюють люди, які дуже люблять усе живе. Зокрема квіти й інші насадження. Зелений куточок біля фасаду центрального корпусу був традиційно. Там різні квіти завжди росли. А красуні-троянди з’явилися в 2017 році за ініціативи тодішнього директора, великого прихильника квітів і зелені Віталія Васильовича Волкогона. Допомагала йому в цій справі дружина Катерина Іванівна Волкогон, а також наші співробітники. Висадили дуже гарні сортові троянди, деякі навіть із домашньої колекції Віталія Васильовича.

Нині доглядає за усією квітучою й зеленою красою – просапує, обрізує й робить усе, що потрібно, – наша техпрацівниця Тамара Дмитрівна Булах. Із поливом та іншими чоловічими роботами їй допомагають охоронці інституту.

А на День довкілля, що у квітні, ми ще й висадили 130 кущів самшиту біля інституту. Також проведено ремонт зеленої огорожі біля центрального корпусу і клумби», – розповів заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Юрій Халеп.

Приємно, що квітуча краса створює позитивний настрій не лише працівникам інституту, а й містянам, які, прогулюючись повз заклад, радіють, вдихаючи неймовірно приємний трояндовий аромат.

Фото — Валентина Меркулова

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button