Суспільство

Це не його покарання, це профілактика для інших, – Олександр Тарнавський про прив’язаного до стовпа чоловіка

У Чернігові 20 липня до стовпа прив’язали чоловіка, який зіпсував стелу Героям Небесної Сотні.

Слідчим відділом Чернігівського відділу поліції ГУНП у Чернігівській області за погодженням із міською прокуратурою було відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі до чотирьох років.

Як розповів журналістам ЧЕline речник ГУНП у Чернігівській області Сергій Бриль, на сьогодні нової інформації немає. Наразі поліція встановлює осіб, які прив’язали чоловіка до стовпа. Хто саме під підозрою – таємниця слідства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові чоловік бив пляшки об стелу Героям Небесної Сотні

Нагадаємо, з безпосереднього місця події «стрімив» чернігівський активіст Олександр Тарнавський. Проте, зазначає активіст, ні його, ні будь-кого іншого з тих, хто був на місці події, до поліції поки що не викликали.

«Там, де стояв чоловік, є камера, спрямована просто на те місце, тому, опитавши всіх свідків, за логікою, повинні були б першими нас викликати. Саме мій стрім спричинив резонанс», – розповідає Олександр Тарнавський.

Варто зазначити, чоловік, якого прив’язали до стовпа, жодних претензій до активістів не має.

«Коли приїхала поліція, хлопець і дівчина, то спочатку розгубилися й об’єктивно не знали, що робити. Вони питали чоловіка разів 10, чи хоче він, щоб його відв’язали. Він спершу мовчав, а потім відмовився від допомоги. Другий наряд, який прибув хвилин за 20, розв’язав його, та він продовжував стояти так уже без скотчу», – говорить активіст.

Чоловік, який осквернив стелу Небесної Сотні, 11 років провів за ґратами. Тому, на переконання Олександра Тарнавського, просто провчити його за допомогою фізичної сили нічого не дало б, бо у в’язниці він звик до побиття. Активіст пояснює, що, прив’язавши чоловіка до стовпа, хотіли таким методом привернути увагу.

«Це не його покарання, це профілактика для інших отих ватників, сєпарів і т.д. У нас за законом можна робити так, як він, із російським прапором на площі стояти, любити Росію, але таке не пройде. Із російським прапором ніхто не вийде, ми не за законом не дозволимо. Можливо, це було неправильно, можливо, правильно, я не знаю, просто ніхто не показав приклад іншого методу. Можливо, у 14-му році в Донецьку хтось інший приклад показав би… Але в рідному місті я не хочу закликів до Росії й оцих нездорових настроїв», – зазначив Олександр Тарнавський.

 

Ще статті по темі

6 коментарів

  1. Фуууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу

  2. Споiваюсь Тарнавського покарають, iнакше, бездiяльнiсть правоохоронних органiв призведе до ще бiльших правопорушень! Самосуд — це злочин,який повинен какратися законом. Розвели хулiганiв!

    1. Это не хулиган,а обычный фашист. Есть фото,где он сидит с фашистской свастикой на одежде и зигует

  3. молодцыС такими людьми надо поступать их же меттдами…

  4. Это самосуд, я согласна, но если нет наказания для таких, что остатся делать, ведь он осквернил манумент и ему ничего за это. Как больно видеть родным, которые потеряли близких , которые нас защищали!!! А вам жаль эту мразоту!

    1. Вітаю вас і всіх інших, нарешті дочекались — командувати містом будуть націсти

Back to top button