Суспільство

Ціль-мінімум – тисяча: чернігівський мандрівний лекторій «Дорогами рідного краю» провів 900-ту екскурсію

Навіть у нинішній непростий час треба знаходити можливості для емоційного перезавантаження. Найкраще цьому сприяють саме подорожі, під час яких можна збагатитися духовно та дізнатися цікаву інформацію.

Зокрема, це можливо завдяки лекторію Чернігівського історичного музею ім. Тарновського «Дорогами рідного краю» та його натхненниці – завідувачці науково-освітнього відділу закладу Наталії Самохіній.

Стартував проєкт як запасний варіант читання лекцій, аби поєднати лекційний виклад матеріалу й екскурсійний. А ще було велике бажання проїхатися місцями перебування Тараса Шевченка. Тож учасники мандрівного лекторію відвідали багато локацій.

Війна, яка нині точиться в Україні, внесла корективи і в роботу лекторію. Хоч і складно довелося, але його робота відновлена. І зі зрозумілих причин учасники лекторію нині мандрують Чернігівщиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 17 населених пунктів Чернігівщини минулого тижня опинилися під ворожим вогнем

«Причому хочеться донести до кожного, що на Чернігівщині є що подивитися.

Відкрили ми цьогоріч для себе і село Бігач. Особливо в ньому нічого не збереглося, але хоча б вдалося відчути атмосферу села, де перебував Шевченко. Також ми нагадуємо, що там він писав портрет красуні княгині Кейкуатової, який вважається найкращим у його малярській спадщині. Важливо відчути атмосферу, бо жоден фільм чи фотографія її не передасть. І тільки подорож допомагає це зробити», – зазначає Наталія Самохіна.

Нині учасники лекторію та Наталія Самохіна мають невеликий привід для радості – відбулась 900-та екскурсія! Цього разу – до стародавнього Седнева.

Із цієї нагоди учасники подорожі зробили для Наталії Самохіної грамоту – колаж про сумісні подорожі. Тепер план-мінімум – це тисяча подорожей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ірина Осташко

Ще статті по темі

Back to top button