Суспільство

Цілісний майновий комплекс повернуть у розпорядження Чернігівської обласної ради

Органами прокуратури проводиться системна робота, спрямована на захист економічних інтересів територіальних громад, зокрема щодо дотримання вимог законодавства при передачі в оренду державного та комунального майна.

​Так, рішенням Господарського суду Чернігівської області задоволено позов прокурора та визнано недійсним договір оренди цілісного майнового комплексу відокремленого підрозділу (філії) комунального підприємства «Чернігівського міжміського бюро технічної інвентаризації» Чернігівської обласної ради балансовою вартістю майже 2,5 млн грн, що був переданий у користування приватній структурі. Особливістю цього підприємства є сформований архів інвентаризаційних справ об’єктів нерухомості, інформацію з якого, у свою чергу, потребували як окремі громадяни, так і юридичні особи – власники майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині директорка підприємства купила неіснуючий комбайн за 350 тисяч гривень

Підставою звернення прокуратури до суду стало видання наказів та укладення правочину Управлінням комунального майна Чернігівської обласної ради усупереч вимогам чинного законодавства, із суттєвими порушеннями вимог Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оренду державного та комунального майна» без розгляду цього питання на сесії обласної ради та прийняття відповідного рішення.

Нагадаємо, що вже не вперше органи прокуратури області реагують на факти передачі в оренду комунального майна без публічного обговорення цих питань депутатами на відповідних комісіях та безпосередньо у сесійному залі. Зокрема, раніше Верховним Судом з цих же підстав було задоволено позов обласної прокуратури щодо КП «Ліки України».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button