Суспільство

Покладанням квітів та молебнем відзначили День Соборності України у Чернігові (Фото)

Сьогодні, 22 січня, у Чернігові пройшли урочистості з нагоди Дня Соборності України. До пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України», що біля Катерининської церкви у Чернігові, прийшли народні депутати України, депутати обласної ради, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, політичних партій і релігійних громад, засобів масової інформації, а також небайдужі громадяни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Модне свято: сьогодні – День обіймів

Ведучий заходу нагадав присутнім, що саме 22 січня 1918 року Четвертим Універсалом Української Центральної Ради була проголошена українська незалежність, а вже за рік, 22 січня 1919 року, на Софійському майдані в Києві об’єдналися Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка в одну державу. Акт Злуки став історичним об’єднанням українських земель. Він увінчав соборницькі прагнення українців, століттями розділених різними державами та імперіями, жити в єдиній країні. За словами промовця, соборність передбачає не лише пам’ять про минуле, вона потребує згуртованої спільної праці та взаємодії в сучасній Україні, коли її громадяни з різних регіонів разом спілкуються, працюють, створюють знакове і важливе для своєї країни.

З нагоди Дня Соборності України, вшановуючи видатних діячів українського державотворення, захисників країни, борців за незалежність та свободу України всіх часів, учасники урочистого заходу поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України».

Прозвучав Державний Гімн України.

Цього ж дня у Катерининській церкві відбувся молебень за Єдність і Соборність України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю

виконавчого апарату Чернігівської обласної рад

Ще статті по темі

Back to top button