Суспільство

Ціни завищені у 2,5 рази: у Чернігові суд скасував договори про закупівлю електрики та повернув до держбюджету понад 700 тисяч гривень

Господарський суд Чернігівської області визнав недійсними 11 додаткових угод про закупівлю закладом вищої освіти електричної енергії за завищеними цінами та повернув до держбюджету 730 тисяч гривень.

Про це повідомляє прокуратура Чернігівської області.

За обставинами справи, прокурор звернувся до суду з позовом до енергопостачальника про визнання недійсними додаткових угод, укладених протягом 2021 року, до договору про постачання електричної енергії закладу вищої освіти, який був підписаний за результатами проведення публічної закупівлі, а також стягнення безпідставно одержаних грошових коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прогноз дефіциту в енергосистемі: сьогодні на Чернігівщині відключатимуть не всіх

У своєму рішенні суд встановив, що внаслідок заключення вказаних додаткових угод, вартість електричної енергії була завищена у 2,5 рази, у зв’язку з чим, обсяг її постачання зменшився більш як на третину. Це призвело до повного нівелювання результатів тендерної закупівлі. Крім цього, вказані дії призвели до переплати бюджетних коштів на 70%  від узгодженої сторонами первісної ціни.

Фінансування даної закупівлі здійснювалося Міністерством освіти та науки України, на його рахунки і забезпечено повернення безпідставно переплачених грошей.

Рішення суду наразі виконано в повному обсязі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button