Суспільство

Циркові зірки світу – у Прилуках (Фото)

Феєричне шоу очікує цими вихідними на жителів і гостей Прилук.

Сцена місцевого будинку культури 5-6 листопада прийматиме зірок циркового мистецтва світового рівня.

До речі, така програма – перша в Україні, а ініціатор її створення – уроджений прилучанин, ще в недалекому  минулому артист всесвітньо відомого «Цирку дю Солей», цьогорічний фіналіст шоу «Америка має талант» Віктор Кіктєв, більше відомий своїм шанувальникам, як Віктор Кі.

Віктор Кі входить до трійки кращих жонглерів світу і є володарем п’ятої у світі премії за видатні досягнення в цирковому мистецтві Швейцарської циркової асоціації. На своїй малій батьківщині, в Прилуках, артист останнім часом буває доволі часто: він фінансово підтримує відроджену ним же народну циркову студію «Удай», яку сам свого часу закінчив.

Власне, три благодійні концерти, які Віктор Кі разом зі своїми колегами по цирковому цеху дасть у Прилуках, – це можливість зібрати кошти на створення пам’ятника колишньому керівникові студії та головному вчителю майстра Олександру Грузіну. Циркова програма дуже потужна, зазначає співорганізатор концертів – голова благодійного фонду «Мистецтво – дітям» Ірина Касатова:

– Навіть для рівня України це дуже насичена програма, з антрактом, дві з половиною години. Кожен артист є унікальним у своїй сфері. Ці артисти працюють на різних майданчиках усього світу. Декілька з них на сьогодні  виступають у «Цирку дю Солей».

Але Віктор уже в 2016-му році закінчив свою кар’єру в цьому цирку, він не поновив контракт, бо «Цирк дю Солей» вирушив на гастролі до Росії. А у Віктора дуже  принципова громадянська позиція стосовно цього.

На прилуцькій сцені виступатимуть відомі у світі ілюзіоністи, акробати, жонглери, фіналісти шоу «Україна має талант». Разом із зірками свою майстерність демонструватимуть також вихованці студії «Удай». До прикладу, Віктор Кі і 23 юні студійці підготували для публіки цікавий номер під назвою «Сліпа довіра».

За словами Ірини Касатової, циркова програма покликана не лише розважити глядачів і допомогти зібрати благодійні кошти. Вона продемонструє ще й наступність  поколінь і надможливості людського тіла.

— Вона продемонструє, як, починаючи із циркової студії, можна будувати свою кар’єру, навчатися в цирковій академії, – пояснює Ірина Касатова. – Зірки зі світовою славою, такі, як Віктор Кі та його друзі, покажуть, якого рівня в цьому мистецтві можна досягти.

Знімальна група ЧЕline також працюватиме під час виступу Віктора Кіктєва. Ми обов’язково покажемо і вам, як пройшов феєричний виступ легендарного жонглера.

Ще статті по темі

Back to top button