Суспільство

Цього року продовжиться ремонт дороги від Нового Бикова до Монастирища (Фото)

Дорога ремонтується уперше за 50 років з часу її побудови. Усього плануємо відновити 45,1 кілометрів територіальної траси Т-25-27 Бобровиця — Свидовець — Новий Биків — Ічня на ділянці від Нового Бикова Бобровицького району до Монастирища Ічнянського району. Прогресуюча ямковість, сітка тріщин, викривлення покриття та місцями суцільні руйнування тривалий час створювали чимайлий дискомфорт для водіїв. Аби проїхати ці 45 кілометрів треба було витратити не менше години. Дорога сполучає дві регіональні траси Р-67 Чернігів — Ніжин — Прилуки — Прирятин і Р-68 Талалаївка — Ічня — Тростянець — Сокиринці з національною Н-07 Київ — Суми — Юнаківка. Забезпечує рух транзитного транспорту, в тому числі великовагового вантажного. Дорога веде до об’єктів культурного надбання та природно-заповідного фонду, серед них — Ічнянський Національний парк. Ця дорога — соціально важлива для місцевих жителів, це маршрут руху шкільних автобусів та екстреної медичної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які дороги Чернігова ремонтуватимуть цього року

У 2020-му відновлювальні роботи на цій дорозі вже почали. Проєкт ремонту розрахований на два роки. У грудні були завершені роботи з укріплення узбіч на зимовий період. Станом на кінець 2020 року 17,3 кілометрів дороги вже були з шаром регенерації та вирівнюючим шаром з асфальтобетону. У лютому 2021 року планується проведення робіт з розчищення узбіччя від чагарників та валки аварійних дерев. За сприятливих погодних умов підрядники розпочнуть роботу з посилення конструктиву та влаштування нового дорожнього покриття.

До ремонту залучено дві підрядні організації: ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП» (км 48 + 697 — км 73+380) та «AzVirt» LLC (км 28 + 253 — км 48 + 697). Працює також незалежний технічний нагляд.

В процесі ремонту дорога посилюється та робиться більш витривалішою до сучасних транспортних навантажень. Старий зношений шар дорожнього покриття знімається на 10 см. Далі влаштовується нова більш жорстка основа зі щебеневої суміші укріпленої цементом, товщина шару — 22 см. Зверху укладається два шари асфальтобетону: вирівнюючий – 12 см, верхній – 5 см. Узбіччя будуть укріплені на ширину 1 м. Також проводитиметься розчистка та ремонт водопропускних труб, у селі Галиця буде відремонтовано два мости, у селі Макіївка розібрано міст над суходолом та зроблений насип. Для комфорту водіїв та пасажирів буде зроблено заїзні кишені та зупинки для транспорту, встановлено нові автопавільйони. Для безпеки дорожнього руху встановлено дорожні знаки, бар’єрне огородження, напрямні пристрої, нанесено розмітку, влаштовано штучне освітлення в населених пунктах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Пресслужба САД у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button