Суспільство

Цього тижня Чернігівщину накриє негода

З понеділка в області очікуються несприятливі погодні умови, що вплинуть на обстановку на автошляхах. Сніг, мокрий сніг і дощ. Коливання температур з плюса на мінус. Як наслідок – на асфальтобетонному покритті автомобільних доріг буде ожеледиця.

Уже 6 грудня, за даними синоптиків, на півночі України спостерігається налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. На 8:00 годину по Чернігову температура повітря становила -1,8°, вітер 1 м/с, вологість 94%. Вдень хмарно, часом іде сніг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики розповіли, чого чекати від погоди на початку тижня

На час погіршення погодних умов дорожнє господарство області перебуває в режимі цілодобового чергування. Проводяться роботи з оброблення покриття протиожеледними матеріалами. Мережа автошляхів Чернігівської області налічує 2953 кілометри, це найбільша в Україні протяжність державних доріг. Насамперед техніка виїжджає на дороги з найбільшою завантаженістю. Це міжнародні, національні та регіональні, далі – територіального значення.

«Водії, завжди враховуйте погодні умови при плануванні поїздок і раціонально оцінюйте обстановку на дорозі! Просимо вас бути уважними й обережними за кермом при погіршенні погодних умов! Обирайте безпечну швидкість руху, тримайте дистанцію з іншими транспортними засобами. Не допускайте різкого гальмування та ризикованих маневрів, знижуйте швидкість перед населеними пунктами та пішохідними переходами. Гальмівний шлях на промерзлому та мокрому покритті є довшим. Автівки мають бути перевзуті в зимову гуму. Водіям вантажівок із собою обов’язково слід мати ланцюги протиковзання, вони стануть у пригоді на ділянках із крутим підйомом та спуском», – наголошують у Службі автомобільних доріг у Чернігівській області.

Для оперативного реагування на надзвичайні ситуації на дорогах загального користування державного значення та надання інформації про стан проїзду Служба автодоріг у Чернігівській області має цілодобову гарячу лінію:

(0462) 661-893, 941-141 – зі стаціонарного;

0952714374 – з мобільного.

Несприятливі для автомобілістів погодні умови спостерігатимуться в області практично до кінця тижня. З наступного понеділка, за даними синоптиків, очікується плюсова температура без опадів.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button