Суспільство

Тухле м’ясо й антисанітарія: в Чернігівському СІЗО знайшли купу порушень (Фото)

Неналежні умови проживання засуджених, відсутність особистого простору, антисанітарія та зіпсоване м’ясо. Все це побачила моніторингова група з Харкова в Чернігівському СІЗО.

Як зазначається у звіті харків’ян, адміністрація закладу відмовилася пускати їх до камер утримання довічно ув’язнених, вочевидь, намагаючись приховати неналежні умови проживання.

Окрім того, в їдальні установи моніторингова група відвідала м’ясний, овочевий і рибний цехи. У м’ясному цеху в холодильній камері виявили м’ясо, яке, за словами адміністрації, мало бути приготованим на вечерю. На думку перевіряючих, це м’ясо було неїстівним. Воно мало тухлий запах і завітрений несвіжий вигляд. Крім того, в холодильнику, як і загалом на кухні, панувала антисанітарія – поверхні були вкриті нальотом старого невідмитого бруду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В комунальний заклад Чернігівської облради шукають керівника

Оскільки у слідчому ізоляторі ув’язнені розміщуються в приміщеннях камерного типу та не можуть контактувати один з одними поза такими приміщеннями, то в ізоляторі немає окремої їдальні. При цьому їжу розносять по камерах в іржавих залізних ємностях, які на вигляд є непридатними для зберігання харчових продуктів.

Також моніторингова група відзначила і неналежні умови проживання ув’язнених. «Умови проживання для засуджених, які виконують роботу із господарського обслуговування установи, одні з найгірших, які бачили в слідчих ізоляторах та установах виконання покарань. Засуджені розміщуються в приміщеннях камерного типу. В цих приміщеннях засуджені вимушені спати та відпочивати на двоповерхових ліжках. В приміщеннях явно бракує особистого простору для засуджених. Виникає логічне припущення, що для довічно позбавлених волі умови мають бути гіршими, ніж для засуджених господарського блоку», – йдеться у звіті.

Загалом і пральня, і прогулянкові дворики для ув’язнених також мають неналежний вигляд та умови.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button