Суспільство

Туристична Мекка України або за чим все-таки їхати до Львова

Різномаїття нагод за якими ви можете потрапити до Львова нескінченний. Місто, що зібрало у собі історію, сучасність, гастропригоди, квести та будь-який можливий відпочинок. На будь-який смак тут кожен знайде для себе щось до вподоби. Ми чимало знаємо про історичні пам’ятки Львова, архітектурні споруди та чудернацькі заклади. Авжеж, можна стрибнути до потягу та провести незабутні вихідні у цьому прекрасному місті. Але ми радимо не пропускати можливість та відібрати для вас саме той незабутній Львів, який залишиться у пам’яті, а не буде просто черговою оглядовою екскурсією зі стандартним набором пам’яток та зупинок.

6cd6a4a0-3a2f-421e-a337-6eb8c2c62df6

Отже, ось наш список прогулянок Львовом за напрямками:

  1. Секрети львівських двориків – ставимо його першим у переліку, бо це наш найулюбленіший. Є чимало відомих двориків Львова й мабуть одного дня для прогулянок ними буде замало. Найвідоміший дворик Львова — Італійський або Венеціанський, що знаходиться у внутрішній частині Палацу Корнякта. Дворик переносить нас у романтичну Венецію, прекрасні лоджії для прогулянок, трикутні вікна та колони. Вірменський дворик в орієнтальному стилі складається з кафедрального собору, паркану, скульптури, дзвіниці, палацу архієпископів та жіночого монастиря. Саме тут знімали «Трьох мушкетерів», де за сценарієм Д’Артаньян кинув виклик Атосу, Портосу і Арамісу. З південного боку Дворику Бернардинського монастиря сховалась ротонда – альтанка з куполом, де за легендою був похований покровитель Львова – Святий Ян з Дуклі, та з місця поховання забило джерело. Незвичним є дворик загублених іграшок на вулиці Князя Львова. Виставка зібрана місцевими мешканцями, що знаходили іграшки та залишали їх тут, та на сьогодні це вже величезна колекція радянських іграшок та експонатів. Двір-музей СРСР зібрав у собі епохальні предмети радянських часів – від бюста Леніна до тематичних плакатів. Кількість двориків просто величезна, обирайте вихідні за тематикою львівських двориків і ви побачите справжнє нетривіальне обличчя міста.
  2. Стріт арт Львів або непопсовий Львів – муралів навіть у старому місті Лева чимало. Гості міста завжди дивуються, адже у маленькому Відні зовсім не очікуєш сучасного мистецтва муралів та стінописів. Біля Оперного театру багато будівель різних епох, та окрім архітектурного оздоблення гармонійно поєднались з історією витвори сучасного мистецтва — великі мурали, на яких зображено чимало алегорії буття. Особливим артоб’єктом є старий радянський завод, що перетворено на величезну галерею сучасного мистецтва.
  3. Австрійський Львів – об’єкти австрійської спадщини, що тривала в історії міста майже 150 років (з 1772 до 1918 р.). Майже усі найпрекрасніші споруди біло створено у цей період, архітектурне обличчя з середньовічного перетворилось на граціозне з елементами мистецтва та розкоші. Одними з найпоказовіших споруд є Оперний театр (1900), колишня Галицька ощадна каса (1891) пам’ятник Адаму Міцкевичу (1904) та перший львівський хмарочос – Будинок Шпрехера (1921).
  4. Львів зі смаком кави — дізнатися як зароджувались кавові традиції, відвідати копальні кави та спуститися у підземелля, а найголовніше – спробувати найсмачнішу каву Льова у культових кав’ярнях.
  5. Підземелля Львова – це екскурсія підземеллям домініканського монастиря, львівської аптеки, костелу єзуїтів та преображенської церкви. У підземеллі домініканського монастиря ви побачите де знаходився палац князя Лева, засновника міста, та дізнаєтесь більше про монахів домініканців та іх життя і побут. У підземеллі аптеки дізнаєтесь про спроби алхіміків розбагатіти, а у підземеллі костелу монахів єзуїтів побачите величезний саркофаг. Підземелля Преображенської церкви значно старіше за саму церкву та має найбільший відомий підземний зал.
  6. Середньовічний Львів – один із найкращих варіантів для першого знайомства з містом. Екскурсія починається від будівлі Ратуші (пл. Ринок, 1). На центральній площі Ринок 45 будинків, і кожен з них має свою історію.
  7. Сім чудес Львова — під час екскурсії про сім чудес ви дізнаєтесь про сім найвідоміших будівель Львова, що вже стали його обличчям. Цей список склали: Оперний театр; Будинок вчених (Шляхетське казино) відомий за фільмом “Д’Артаньян і три мушкетери”; греко-католицький Собор св. Юра, що було збудовано на пагорбі ще у XVIII ст. у стилі бароко; Палац Потоцьких біля найстарішого в Україні міського парку; розкішний Бернардинський костел св. Андрія; головний корпус Львівського університету у стилі віденського неоренесансу — Галицький сейм; та сьоме чудо Львова — Каплиця Боїмів, збудована у XVII ст. і збережена до сьогодні в чудовому стані.
  8. Дахами Львова – наінстаграмніша прогулянка містом, ви зможете побачити ТОП-4 дахи Львова, почути справжній львівський БігБен, море легенд та історій про жителів та познайомитись із хранителем таємниць Львова, завітати до Бургомістра та побачити зовсім інший, нетиповий Львів.
  9. Львів для дітей – під час туру діти відвідають Майстерню карамелі; Пряничну майстерню; крамницю “Мармеладний кіт”, Майстерню шоколаду; Свічкову мануфактуру та Копальні кави. На дітей чекають не сухі історичні факти, а легенди, таємничі історії та цікаві байки міста.
  10. Личаківський цвинтар — екскурсія Личаківським кладовищем-музеєм просто неба, незвичне місце для прогулянок, але саме тут ви зможете побачити цінні пам’ятки скульптури та архітектури, познайомитися з біографією видатних людей. Справжній некрополь з алеями та вулицями сімейних церков-гробниць древніх найбагатших львівських родин. Тут сплять класики української літератури – Іван Франко, Маркіян Шашкевич, Володимир Барвінський та композитори XX століття – Станіслав Людкевич , Анатолій Кос-Анатольський, Микола Колесса; художник Артур Ґроттґер, оперна співачка Соломія Крушельницька, історик Кароль Шайнох , архієпископ Самуель Кирил Стефанович, гімнаст Віктор Чукарін та композитор Володимир Івасюк, та інші. Багато пам’яток — витворів митців європейського рівня, що зображують античних богів, плакальниць, левів та навіть сплячу красуню.
  11. Кнайпен-тур – гастрономічний тур ресторанами та барами міста. Окрім загальновідомих пам’яток міста ви зможете відвідати найцікавіші ресторації, та поєднати корисне з приємним. Під час туру ви побачите: Чорну кам’яницю, Аптеку-музей, Королівський палац, Венеційську кам’яницю, кав’ярню «Копальня кави», Масонську ресторацію, бандерівську Криївку, Театр пива «Правда», кафе “Теплий п’єц” – кав’ярню-музей кахельних п’єців (пічок). А ще пройдетесь до Латинського собору, пам’ятнику Адаму Міцкевичу, комплексу Бернардинського монастиря з Костелом святого Андрія, Глинянську браму, Єврейський квартал, Міський арсенал, ресторани «Пструг, хліб і вино», «М’ясо та справедливість», «Кумпель», «Реберня», «Музей Сала», паб “Христофор”, та на завершення у популярний заклад «Наливки зі Львова», де зможете придбати із собою наливку на згадку.
  12. Палаци Львова та «золотої підкови» — це, мабуть, одна з найвідоміших та популярніших екскурсій, але від цього не менш цікава. Кожен, хто завітав до Льова повинен побачити найвідоміші замки: Високий замок, Золочівський замок, Підгорецький та Олеський замки.

6bf02497-dda5-4fb1-bfff-a6b1840d4f58

Обираючи напрямок за яким подорожувати до Львова, чимало значить і готель у якому ви зупинитесь. Прогулянки містом вимагають багато сил та гарного настрою, а також важливо, щоб розташування готелю було близьким до старого центру міста. Один із таких готелів, що належить до мережі Premier є чотиризірковий Premier Hotel Dnister. Готель знаходиться у центрі міста біля древнього собору святого Юра з видом на найстаріший парк Європи, у готелі було проведено реновацію, тож на вас чекають зручні та просторі сучасні номери, один із найкращих сніданків у місті та ресторан «Панорама», що має надзвичайно красивий вид на дахи Льова, яким зачаровуються навіть львів’яни.

Який напрямок чи тематику ви б не обрали для подорожі, це місто не залишить вас байдужим — старовинний Львів, теплий, гостинний та сучасний, з ароматом кави, неймовірно загадковий, але дуже дружній до всіх, хто бажає завітати до нього.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button